Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 02:33

Soul Kitchen του Φατίχ Ακίν

ΠΡΟΒΟΛΗ FILMHOUSE/ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ταινία του μοναδικού Φατίχ Ακίν, το Soul Kitchen, προβάλλει απόψε, Πέμπτη η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο Café Cine, στη Δυτική Παραλία...

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΗ – SOUL KITCHEN

Comedy, Drama | K-15 | 2009 | Ro, Fr | 102’

σκηνοθεσία: Fatih Akin

παίζουν:  Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan

21:30 | Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ο νεαρός, Ελληνο-Γερμανός Ζήνος Καζαντζάκης (Αδάμ Μπουσδούκος) μοιάζει να βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Το εστιατόριο που διατηρεί στο Αμβούργο πάει από το κακό στο χειρότερο με κίνδυνο να βάλει λουκέτο από τις υγειονομικές υπηρεσίες, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση και παράλληλα η φίλη του (Ναντίν) μετατίθεται στη Σαγκάη. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, ο μικρότερος του αδελφός (Ηλίας) και ταυτόχρονα αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν ιδιόρρυθμο σεφ (Σάιν).

Πιο ελληνική από πολλές ελληνικές ταινίες αποδεικνύεται η δημιουργία του Φατίχ Ακίν, που αποτελείται από δεκάδες επιμέρους συγκινητικά και κωμικά κομμάτια δοσμένα μέσα από μια κυμαινόμενη αφηγηματική δομή. Η ταινία υμνεί τις αξίες των μεταναστευτικών κινημάτων όπως είναι η πίστη, η φιλία και η ανάγκη για επιβίωση.

Ο Φατίχ Ακίν κερδίζει λοιπόν το στοίχημα, η κωμωδία του δεν θα σε κάνει να δακρύσεις από τα γέλια αλλά η εξυπνάδα και η ευελιξία της θα σε κάνει αν μη τι άλλο να την απολαύσεις.
www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse