Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 02:09

“MEIZON ENSEMBLE” στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης

ΣΑΒΒΑΤΟ 
Με το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο MEIZON ENSEMBLE, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο οποίο συμμετέχει και ο κορυφαίος βαρύτονος, Καλαματιανός Δημήτρης Πλατανιάς, συνεχίζονται στη Μεσσηνία οι εκδηλώσεις του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”. Οι MEIZON ENSEMBLE θα τραγουδήσουν στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα...

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, “το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ ENSEMBLE τραγουδάει στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης (1/8), στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά (2/8) και στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Σουνίου (4/8) συνθέσεις κοσμικής αλλά και θρησκευτικής μουσικής, γραμμένες ή μεταγραμμένες ειδικά για ανδρικές φωνές a cappella. Την dream team των ελλήνων μονωδών, οι οποίοι άφησαν άριστες εντυπώσεις στην πρώτη συναυλία τους στο Μέγαρο τον προηγούμενο Μάρτιο, διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Συντελεστές:

Α Τενόροι: 

Χριστόπουλος Ιωάννης

Πλατανιάς Μιχάλης

Ζαμπούνης Κων/νος

Β Τενόροι: 

Πρίφτης Παναγιώτης

Ζουλιάτης Σταύρος

Νάκης Γεώργιος

Μπουρίκας Εμμανουήλ

Βαρύτονοι: 

Λαζάρου Αναστάσιος

Κοντέλλης Ιωάννης

Πλατανιάς Δημήτριος

Μπάσοι: 

Αϊβαλιώτης Θεόδωρος

Λούτας Αλέξανδρος

Δημακόπουλος Βασίλειος

Μουσική Διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/andriko-fonitiko-sinolo-meizon-ensemble-apo-to-megaro-mousikis-athinon-3/Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. 

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.  

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/ 

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.