Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 23:57

“Οι στίχοι αυτοί…” στο Μέγαρο Χορού

Μελοποιημένη ποίηση, με τον Γιάννη Θωμόπουλο, την Ευτυχία Δημητρακοπούλου και την Ελένη Κατσούλη στο τραγούδι και με την Ορχήστρα Δωματίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα απολαύσει το κοινό που θα παρακολουθήσει την Τρίτη το βράδυ, 4 Αυγούστου, τη συναυλία με τίτλο “Οι στίχοι αυτοί…”, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας…

Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020 του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την “Καλλίεργον”, στο πλαίσιο της δράσης της “Ποιητικοί Δρόμοι”. 

Θα ακουστούν μελοποιημένα έργα σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γιώτας Αργυροπούλου και αρχοντορεμπέτικα.

Τραγουδούν:

Γιάννης Θωμόπουλος

Ευτυχία Δημητρακοπούλου & Ελένη Κατσούλη

Στο πλαίσιο της βραδιάς, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Όλγα Αλεξανδροπούλου θα απαγγείλει το ποίημα της αείμνηστης Γιώτας Αργυροπούλου "Ευηνίων Ηνίοχος". Την απαγγελία θα πλαισιώνει ηχητικό μουσικό ντοκουμέντο σε σύνθεση του μαέστρου Κώστα Νικολέα. Η έμπνευση για τη μουσική αυτή σύνθεση αντλήθηκε από το ομώνυμο ποίημα. 

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να απολαύσετε ενδεικτικά, κάποια «ποιήματα του συρταριού». Ανέκδοτα δηλαδή ποιήματα νέων Μεσσήνιων ποιητών (σε καταγωγή ή που έχουν ή είχαν κάποια σχέση με τη Μεσσηνία) που για πρώτη φορά βγαίνουν στο φως μέσω της δράσης "ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 21.00. 

Η είσοδος είναι δωρεάν, με δελτία εισόδου.

 

Το κοινό κατά την είσοδο και έξοδό του από το χώρο της εκδήλωσης, θα πρέπει να τηρεί αποστάσεις 1,5 μέτρου, ώστε να υπάρχει ασφαλή αναμονή, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο.

Το κοινό τοποθετείται στο χώρο της παράστασης, στις προκαθορισμένες θέσεις με βάση τα δελτία εισόδου.

 

Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων και υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας του κοινού και των εργαζομένων κατα την είσοδο και έξοδο.