Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 00:26

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
“Η ιστορία αρχίζει από μια μικρούλα γραμμή και εξελίσσεται σε ολόκληρο έργο!”. Πρόκειται για την ιστορία που παρουσιάζει σήμερα, Παρασκευή, η ομάδα Κοκου-Μουκλό, με θέμα “Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή. Η παράσταση θα παιχτεί δύο φορές σήμερα, μία στις 11.30 το πρωί, για μαθητές σχολείων με ελεύθερη είσοδο και μία στις έξι το απόγευμα με κουπόνι στήριξης 5 ευρώ. Οι παραστάσεις δίνονται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου και η διάρκεια της συγκεκριμένης παράστασης είναι 60 λεπτά, ενώ μπορούν να τη δουν παιδιά και μεγάλοι από την ηλικία των τεσσάρων ετών...

Όπως σημειώνει η ομάδα Κοκου-Μουκλό, “το πρόγραμμα της παράστασης είναι οπτικοακουστικό και διαδραστικό, θα “κολυμπήσουμε” με παιχνίδια μνήμης και φαντασίας!

Τα παραμύθια ζωντανεύουν μπροστά στα παιδιά που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ιστορίας.

Τα παιδιά μοιράζονται μαζί της συζητάνε και αποτυπώνουν τα όνειρά τους, τις αγωνίες τους, τη χαρά τους, τους φόβους τους, τις ιδέες τους και με αυτόν τον τρόπο, μέσα από την έμπνευση, επινοούν το δικό τους τρόπο στο παραμύθι.

Τι είναι η «Ζωγραφήγηση»; Είναι μια εμπειρία έμπνευσης.

 

Η καλλιτέχνης

Η Λήδα Βαρβαρούση αφηγείται μια ιστορία ενώ ταυτόχρονα τη σχεδιάζει σε μεγάλη επιφάνεια, σε χαρτί ή άλλο υλικό, πάνω στον τοίχο χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία.

Είναι σαν ζωντανός κινηματογράφος, με την συμμετοχή των παιδιών!  Αυτό το οπτικοακουστικό πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες στη φαντασία, στη συγκέντρωση, στη μνήμη, στη διάθεση για γνώση και έκφραση των παιδιών.

Επικοινωνία:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 6932464769 

WWW.LIDAVARVAROUSI.COM 

WWW.KOKOUMOUKLO.GR

Ο θίασος

Η ομάδα κουκλοθέατρου Κοκου-Μουκλό ιδρύθηκε το 2003 από τις  κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου.

Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει δέκα παιδικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις για ενήλικες.

Η ομάδα έχει συνεχή παρουσία από το 2003 στο χώρο του κουκλοθέατρου δίνοντας παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ, ενώ τους θερινούς μήνες περιοδεύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας. 

Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα έχει πλαισιωθεί με αξιόλογους νέους συνεργάτες, μουσικούς, φωτιστές, ηθοποιούς, σκηνογράφους,  ενδυματολόγους, συγγραφείς κ.ά.

Επίσης, μέσα από τη συνεργασία με άλλες τέχνες και καλλιτέχνες, η ομάδα εξελίσσεται εκφραστικά, τεχνικά και αισθητικά.

Η ομάδα είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς  Ένωσης

Κούκλας UNIMA, (Union Internationale de la Marionnette) 

-Τηλέφωνο και κινητό: 6937126015

-E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-Άτομο επικοινωνίας : Ηρώ Θεοδώρου

Ομάδα Κουκλοθεάτρου Κοκου-Μουκλό