Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 00:33

Φεστιβάλ κουκλοθέατρου: Όσο πιο γρήγορα

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  
Βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία “Τα παιδιά του Παραδείσου”, του Ματζίντ Ματζιντί, είναι η παράσταση κουκλοθέατρου “Όσο πιο γρήγορα”, της ομάδας “Τα φτερά του μύθου”, που θα παρουσιαστεί στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτώβρη, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας,  το οποίο έχει διοργανώσει η Πειραματική Σκηνή…

Δύο μικρά αδερφάκια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επιτρέπει την αγορά νέων παπουτσιών κι αυτό τα παιδιά το γνωρίζουν.

Αποφασίζουν να διαχειριστούν μόνα τη δυσκολία και να μοιραστούν τα παπούτσια του αγοριού προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους.

Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραγωγή: Τα Φτερά του Μύθου

Διάρκεια: 60 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διάλογοι – Διασκευή Σεναρίου: Ελισσαίος Βλάχος

Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος

Κατασκευές κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου

Κατασκευές αντικειμένων: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου

Μηχανισμοί – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου

Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Σπύρος Παπαχρήστου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Κλειώ Κιούλπαλη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου

Εμψυχωτές: Σπύρος Παπαχρήστου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Ελισσαίος Βλάχος

Φωτογραφίες – επεξεργασία video animation: Ράνια Μπισκίνη

Σημειώνεται ότι η παράσταση “Όσο πιο γρήγορα” θα παρουσιαστεί στη θέση της παράστασης “μικρός οδηγός για επίδοξους σχοινοβάτες” της ομάδας ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ, που είναι παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, η οποία λόγω έκτακτου προβλήματος αναβλήθηκε για το άλλο Σάββατο 17 Οκτώβρη.