Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 10:52

Πειραματική Σκηνή-ΚΕΠΕΠΨΥ: Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής γαντόκουκλας

Διαδικτυακό εργαστήρι κατασκευής θεατρικής γαντόκουκλας διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου (21 Μαρτίου). Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Μαρτίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου….

Ειδικότερα  Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “21 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου. Σπονδυλωτό διαδικτυακό εργαστήρι κατασκευής θεατρικής γαντόκουκλας για παιδιά όλων των ηλικιών (παιδιά κάτω των 10 βοήθεια από γονείς)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 20- Κυριακή 21Μαρτίου 2021 (ώρες 11:00 – 12:15). 

Διοργάνωση: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.  Μεσσηνίας και με τον ΟΚΑΝΑ 

Εκπαιδεύτρια: Λέττα Πετρουλάκη – Σοφικίτου 

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακό πρόγραμμα ΖΟΟΜ

Υλικά:

  1. Παλιές εφημερίδες (1-2)
  2. Κομμάτια απλό χαρτόνι λευκό μέγεθος 12Χ10.7Χ10, 7Χ10 πόντους
  3. Μαρκαδόρους ή χρώματα ακρυλικά με πινέλα
  4. Ένα κομμάτι ύφασμα 25Χ70 πόντους
  5. Ψαλίδι
  6. Κόλλα θερμή σιλικόνη (μόνο για ενήλικες) ή κόλλα UHU
  7. Λίγο μαλλί για το κεφάλι της κούκλας ανάλογα με το ρόλο της (νέος, γέρος, παιδί κ.λπ.)
  8. Διάφορα διακοσμητικά υλικά, δαντέλλες, κουμπάκια, κομματάκια χαρτόνι

Σημείωση: Παιδιά κάτω των 10 ετών, θα χρειαστούν βοήθεια από έναν ενήλικΛεπτομέρειες:

Το εργαστήρι θα γίνει σε 2 συναντήσεις το Σάββατο 20 και Κυριακή 21/3/21

Τα παιδιά, αφού αποκομίσουν θεωρητικές γνώσεις για την τέχνη του κουκλοθεάτρου και τα διάφορα είδη θεατρικής κούκλας, θα κατασκευάσουν (τα μικρά με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους) τη δική τους κούκλα (μορφή της Επανάστασης του 1821), από καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως εφημερίδα, χαρτοταινία, ύφασμα, ακρυλικές μπογιές, μαλλί, και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. 

Μεταξύ των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους με την επεξεργασία – βελτιστοποίηση της κούκλας τους ή με την κατασκευή περισσότερων χαρακτήρων.

Θα τηρηθεί η απόλυτη προτεραιότητα στις αιτήσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αιτήσεις συμμετοχής στο mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  (είναι υποχρεωτικά: όνομα, ηλικία, τηλέφωνο, mail) Πληροφορίες: 6977437279. Το χρονικό όριο των αιτήσεων συμμετοχής είναι το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021”.