Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 01:03

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για την “ΣυνΕίδηση”

ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΠΑΣ 
Την πρεμιέρα της στην Ελλάδα,  στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας, κάνει σήμερα, Πέμπτη 1η Απρίλη 2021, η μικρού μήκους ταινία “ΣυνΕίδηση”, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια. Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό, ενώ έχει γυριστεί κυρίως στην παραλία της Καλόγριας, στη Στούπα Δυτικής Μάνης. 

Η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη θαλάσσια ρύπανση, στο τεράστιο αυτό  -και δυστυχώς πάντα επίκαιρο- πρόβλημα και τις συνέπειές του. Υπογραμμίζει ότι «κάθε σου πράξη επιστρέφει σε σένα» με την ελπίδα να αφυπνίσει πολλές συνειδήσεις, όσο είναι ακόμη καιρός!

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια παραλία, νύχτα, όπου ένας καθαριστής παραλίας, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του, βρίσκεται μπροστά σε μια φαντασιακή πάλη μιας γυναίκας με σκουπίδια, που αρχίζουν να αναδύονται στα κύματα. Η αφήγηση κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, με χρήση 3D projection mapping στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η ταινία ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Τα γυρίσματα έγιναν στην παραλία της Καλόγριας, στη Δυτική Μάνη και κάποια συμπληρωματικά πλάνα, στην παραλία της Αρτέμιδος, στη Λούτσα Αττικής.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Ακριβή Κόλλια

Ερμηνεία: Χριστίνα Τζιάλλα

Πρωτότυπη Μουσική, Σχεδιασμός Ήχου-Μίξη: Γιώργος Δεδούσης

3D Σχεδιασμός & 3D/2D Animation: Νίκος Ραδαίος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ευγενία Κουσμίνα

Διεύθυνση Φωτογραφία: Λουκία Νταμάνη

Χορογραφία: Σοφία Παγώνη

Ηχοληψία: Πάνος Κουραμπάς

Τεχνική Διεύθυνση: Παναγιώτης  Δρακουλάκος

Script: Arsen Kanaci

Μοντάζ: Κυρηναίος Παπαδημάτος

Επεξεργασία Χρώματος & Δημιουργία DCP: Νίκος Δαλέζιος

Tο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 27 Μαρτίου, ενώ από την Πέμπτη 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 4 Απριλίου θα προβάλλονται καθημερινά οι 34 συμμετοχές του Ελληνικού Διαγωνιστικού. Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο κοινό μετά την πρώτη προβολή τους, και μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αυτές μέχρι και την Τετάρτη 7 Απριλίου, την ημερομηνία της λήξης του φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων, επιλέγοντας το αντίστοιχο tag στην αρχική σελίδα του iffl.gr.
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό