Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 15:37

Αύγουστος Κορτώ “Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου”

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
Το νέο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ “Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου”, ένα μυθιστόρημα παρέας, γέλιων και δακρύων, παρουσιάζεται διαδικτυακά την Τετάρτη 19 Μάη, στις εφτά το απόγευμα...

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Πατάκη και το Public και θα μεταδοθεί από τη σελίδα Facebook και το κανάλι Youtube του Public.

Τρία παιδιά —τραυματισμένα κι εξόριστα, χαμίνια του δρόμου— γνωρίζονται, φωλιάζουν σε μια κατάληψη των Εξαρχείων και γίνονται αδέρφια.

“Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου”

Αρχές του ’90, κι η Αθήνα ξέφρενη: ποτάμια πλούτου από τη μια, απόγνωση της νύχτας απ’ την άλλη. Πρέζα, πεζοδρόμιο, μαχαιρώματα, άγρια φτώχεια.

Οι τρεις φίλοι παλεύουν να ζήσουν τη νιότη τους, μα ο κίνδυνος πλανιέται ολόγυρα: αδίστακτα αφεντικά και πελάτες, εχθροί των καταλήψεων, ένας καθ’ έξιν δολοφόνος φάντασμα που ’χει βαλθεί να καθαρίσει την πιάτσα — και πάνω απ’ όλα, κρυμμένο παντού, το φάσμα του έιτζ, πεινασμένο για κορμιά που πονούν για έρωτα.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μόνο μέλος της παρέας που επέζησε μας ιστορεί τις αλησμόνητες εκείνες εποχές, συνομιλώντας με τους χαμένους φίλους.

Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας.

Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.