Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 13:24

Η Φ.Ο.ΚΑΛ. υποδέχεται την χορογράφο Αθανασία Κανελλοπούλου

NADJA – WHO AM I ? - ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΓΟΥΝΤΜΑΝ  
Η χορογράφος Αθανασία Κανελλοπούλου θα παρευρεθεί απόψε, Παρασκευή 23 Ιούλη, στον κήπο του καφέ Κούνιες, στο Ιστορικό Κέντρο, σε εκδήλωση της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, για να παρουσιάσει το έργο της “NADJA – WHO AM I ?”, το οποίο ανέβηκε χθες στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Αυτό που συνδέει περισσότερο το συγκεκριμένο έργο και την Αθανασία Κανελλοπούλου με τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας είναι ότι η χορογράφος εμπνέεται από τη φωτογράφο Φραντσέσκα Γούντμαν…

Η εκδήλωση στον κήπο, που βρίσκεται στην οδό Αμφείας 22, θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ. 

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας ευχαριστεί “το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ιδιαίτερα την κα Λίντα Καπετανέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την κα Πηνελόπη Μορούτ για τη βοήθειά της, καθώς και την κα Αθανασία Κανελλοπούλου για τη χαρά που μας δίνει με την παρουσία της σε αυτή την εκδήλωση. 

Το NADJA – WHO AM I? της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου, μία  ονειροπόληση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Φραντσέσκα Γούντμαν, παρουσιάζεται την Πέμπτη 22/7/2021 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του #Kalamata International Dance Festival. 

Φραντσέσκα Γούντμαν

Η Φραντσέσκα Γούντμαν είναι διάσημη για τα εξαιρετικά ασπρόμαυρα πορτρέτα της που έμοιαζαν στοιχειωμένα. Φωτογράφιζε συχνά τον εαυτό της γυμνό, κάποιες φορές με ένα αντικείμενο, έναν καθρέφτη ή ένα έπιπλο που έκρυβε το σώμα ή το πρόσωπό της. Η τεχνική που χρησιμοποιούσε άφηνε εκτεθειμένο το φιλμ αρκετά, ώστε να αποτυπωθούν κάποιες φανταστικές φιγούρες. Πολλές από τις λήψεις της έχουν μια αίσθηση μελαγχολίας, αν κι αυτός ο μύθος βασίστηκε μόνο στο γεγονός ότι το 1981, στα 22 της χρόνια, μετά από κατάθλιψη, η Γούντμαν αυτοκτόνησε”.