Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 09:30

Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας

“CHADDR/ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ” 
Τη Stanzin, μια 17χρονη στην καρδιά των Ιμαλαΐων, η οποία ζει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει η ζωή στην περιοχή της, ακολουθεί η ταινία “CHADDR/Ένας ποταμός ανάμεσά μας”, του Μίνσου Παρκ, που προβάλλεται απόψε, Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο…

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας συμπληρώνει τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του και καλεί τους φίλους του να το γιορτάσουν μαζί. Έτσι, από την αρχή του μήνα, λειτουργεί και πάλι καθημερινά 7-11 μ.μ. εκτός Κυριακής, ενώ επέστρεψαν οι καθιερωμένες πια προβολές της Δευτέρας, με ταινίες του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που δεν προβλήθηκαν στην Καλαμάτα λόγω περιορισμένου χρόνου.

Απόψε θα προβληθεί η ταινία του Μίνσου Παρκ, Chaddr - Ενας ποταμός ανάμεσά μας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την δεκαεπτάχρονη Stanzin. Η πόλη όπου γεννήθηκε, στην καρδιά των Ιμαλαΐων στο Κασμίρ, υπόκειται μεγάλες αλλαγές: Η κλιματική αλλαγή και η τεχνολογική πρόοδος αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα τις ζωές των ανθρώπων. Μέχρι πρόσφατα τα παιδιά έπρεπε κάθε χρόνο να διανύουν επικίνδυνα μονοπάτια στο βουνό για να πάνε από το χωριό τους στο σχολείο τους. Η Stanzin κάνει τέσσερις μέρες να φτάσει στο σχολείο της. Οι καιροί αλλάζουν και τα επικίνδυνα μονοπάτια στο βουνό θα μετατραπούν σε αυτοκινητόδρομο. Ο σκηνοθέτης ακολουθεί την Stanzin στην τελευταία της διαδρομή στο σχολείο, πριν αποφοιτήσει και φύγει οριστικά από την πόλη που γεννήθηκε.

Παραγωγή: Γερμανία, 2020

Διάρκεια: 90’

Ομιλούμενη γλώσσα: Θιβετιανά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί/αγγλικά.

 

Ωρα έναρξης: 9:30 μ.μ.

Τόπος προβολής: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Μπενάκη 11.

Είσοδος: Δωρεάν

Περιορισμένες θέσεις

* Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ παρακαλεί τους φίλους του να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 (αποστάσεις, μάσκα, χρήση αντισηπτικού)