Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:14

Ελαία

Το ντοκιμαντέρ "Ελαία" του Γιώργου Δελή θα προβληθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στον πεζόδρομο του κοινωνικού συνεταιρισμού "Προσεχώς", στην Καλαμάτα...

"Ελαία, ένα από τα τελευταία παράκτια δάση στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Εδώ οι θαλάσσιες χελώνες φτιάχνουν πάνω από 1.000 φωλιές και οι κατασκηνωτές απ' όλη την Ευρώπη ξεπερνούν τους 2.000. Σήμερα η πανίδα και η χλωρίδα του τόπου απειλείται από την ανέγερση 48 παραθεριστικών κατοικιών στο παράκτιο δάσος.
Το ντοκιμαντέρ 'Ελαία' συμμετείχε στο τμήμα ΑGORA του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας".

Ο Γιώργος Δελής γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.
To σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε φιλμ, “Floor 17” (S16mm, 2008), αποσπά το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Φωτογραφίας (NFS Screenings 2008, Hyde Park Picture House), ενώ ακολουθεί η επόμενη παραγωγή με τίτλο “Happiness Is” (S16mm, 2009).
Το καινούργιο ντοκιμαντέρ του, με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αποτυπώνει τη διαμάχη της τοπικής κοινότητας με επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή και βρίσκεται σε στάδιο προπαραγωγής.

Ώρα προβολής: 9.15 μ.μ.
Προσεχώς, Σφακτηρίας 10 και Πολυβίου

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η τέλεια ομορφιά Ο φωνογράφος ενθυμείται »