Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 00:03

Βραδιές Καραγκιόζη

Δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Αυγούστου στην Καλαμάτα...

Η πρώτη θα δοθεί στην πλατεία Όθωνος του Ιστορικού Κέντρου στις 9.00 μ.μ. και η δεύτερη στο Πατινάζ του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων την ίδια ώρα.
Παρουσιάζει ο Αθηναϊκός Θίασος «Άθως Δανέλλης» (από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, ο οποίος διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες, κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση). Ο κ. Δανέλλης διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών και, μεταξύ άλλων, από το 2007 έως το 2010 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζοντας παραστάσεις παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών, ενώ τις περιόδους 2009, 2010 και 2011 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο, σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Melios Balkana Mama Ξενοδοχείο Grand Budapest »