Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 15:56

Από τη γη στη σελήνη

Συμμετέχοντας στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη - Filmhouse θα προβάλει την Κυριακή με ελεύθερη είσοδο την ταινία “Από τη Γη στη Σελήνη”, όπως την εμπνεύστηκε ο δημιουργός της, Άγγελος Σπάρταλης...

“Πρόκειται για την πρώτη ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865) και εστιάζει κυρίως στην χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα και την απαράμιλλη γενναιότητα τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο και για το λόγο αυτό έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις.
Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων. Έτσι, ο θεατής βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά σε αναχρονισμούς, γίνεται για παράδειγμα μία αναφορά στους Beatles ή εμφανίζεται ένα μπολσεβίκικο καπέλο ή γίνεται χρήση ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος υψηλής τεχνολογίας και όλα αυτά συμβαίνουν το 1869, πράγμα που εκπλήσσει και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Το Από τη Γη στη Σελήνη είναι μια από τις πιο αστείες και ευφάνταστες animation ταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ελληνικής προέλευσης”.
Η προβολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ [2013]
Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης
Μουσική: Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης
Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας
Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ, δυτική παραλία Καλαμάτας
Ώρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

*H ταινία είναι κατάλληλη για θεατές από 9 ετών και πάνω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παραμύθι χωρίς όνομα Σινεμά στην Αυλώνα »