Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 09:22

Τζένη Λυκουρέζου - Matera

Τζένη Λυκουρέζου - Matera

Tην έκθεση φωτογραφίας “Matera - Γη των βράχων” παρουσιάζει η Τζένη Λυκουρέζου στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης από 24 έως 30 Αυγούστου...

Οι φωτογραφίες της Τζένης Λυκουρέζου, που ρίχνουν ένα διαφορετικό βλέμμα στην πόλη της Ματέρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2019 - «αντιλαμβάνονται απόλυτα το πνεύμα, τη γοητεία, την ατμόσφαιρα που δέκα χιλιάδες χρόνια βαδίζουν σε αυτά εδώ τα μέρη», σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης της Ματέρα Salvatore Adduce.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου έως την Κυριακή 30 Αυγούστου, το πρωί από τις 10.00 έως τις 12.00 και το απόγευμα από τις 6.00 έως τις 8.00.
Τα εγκαίνια είναι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ.
Την περιοδεύουσα έκθεση που ξεκίνησε από τη Λέρο και συνέχισε στο Ναύπλιο διοργανώνει το Istituto Italiano di Cultura di Atene, ενώ στη Μεσσήνη συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Μεσσήνης. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 2016.

“ΜΑΤΕRΑ η γη των βράχων” - Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2019
Χτισμένη σε άγονους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, στο χείλος ενός φαραγγιού, αποτελεί τη σημαντικότερη τρωγλοδυτική εγκατάσταση στη δύση. Πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο νομό της Basilicata, στη Nότια Ιταλία, είναι γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους. Από το 1993, τα ”Sassi της Matera”, έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΤΖΕΝΗ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ
Η Τζένη Λυκουρέζου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992, παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Στη συνέχεια, σπούδασε στις σχολές E.S.P & ΑΚΤΟ, μαυρόασπρη φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, πορτραίτο και φωτογραφία δρόμου. Το 2009 αποφοίτησε από το ΙΕΚ Κηφισιάς, από το τμήμα Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει 12 προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς. Τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας, επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2015, "Matera η γη των βράχων'', Ναύπλιο 11-18 Αυγούστου, αίθουσα Βουλευτικού, οργάνωση Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
2015, "Matera η γη των βράχων'', Λέρος 21-28 Ιουλίου, οργάνωση Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
2015, "Matera η γη των βράχων'', Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας ''Λεωνίδας Κανελλόπουλος'', 30 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2015. Διοργάνωση: Δήμος Ελευσίνας, 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας 2014, "Matera η γη των βράχων'', Booze Cooperativa, Αθήνα
2012, “Μέρες Μουσείου”, Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας “Σοφία Λασκαρίδου”
2011, “Μέρες Μουσείου”, Bova Marina, Calabria, ITALIA (στο πλαίσιο της Νεοελληνικής Εβδομάδας)
2011, “Μέρες Μουσείου”, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
2006, “Βενετία, οι μάσκες διηγούνται”, Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ, Αθήνα
2005, “Βενετία, οι μάσκες διηγούνται”, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
2004, “TERRA AMATA”, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
2002, “TERRA AMATA”, Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ, Αθήνα
2000, “TERRA AMATA”, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ναυαγός στο φεγγάρι Ζωή… χωρίς σύνορα »