Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 17:17

Πανσέληνος στο Κάστρο

Με θερινό σινεμά θα γιορτάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο στο Κάστρο Καλαμάτας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη - Filmhouse...

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck 1987).
Η σκηνοθεσία είναι του Νόρμαν Τζούισον και παίζουν: Σερ, Νίκολας Κέιτζ, Ολυμπία Δουκάκις.
Η ταινία έχει διάρκεια: 102 λεπτά.
Η αιώνια γοητεία και μαγεία που ασκεί το φεγγάρι στην ανθρώπινη ψυχή και που σ’ αυτή την περίπτωση δημιουργεί ερωτικές αναταράξεις και ξυπνά φλογερά πάθη σε μια οικογένεια θερμόαιμων Ιταλοαμερικάνων, είναι το θέμα της συγκινητικής ρομαντικής κωμωδίας, που σκηνοθέτησε με κέφι ο Καναδός Νόρμαν Τζούισον. Η γλαφυρή ανάλυση των χαρακτήρων και η κεφάτη, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική αναπαράσταση του μικρόκοσμου της ιταλοαμερικανικής συνοικίας, χάρισε στην ταινία το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου (Τζον Πάτρικ Σόνλεϊ). Tην πρωταγωνίστρια Σερ, που για την ερμηνεία της στην ταινία απέσπασε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, πλαισιώνει ο Νίκολας Κέιτζ, ο Ντάνι Αϊέλο και η Ελληνοαμερικανίδα καρατερίστρια Ολυμπία Δουκάκις, η οποία χάρη στην πληθωρική ερμηνεία της, κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Το αποτέλεσμα είναι μια γοητευτική, ανάλαφρη ταινία, που τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα του Φεστιβάλ Βερολίνου, κέρδισε τρία συνολικά Όσκαρ και αρκετές άλλες διακρίσεις.
O χώρος του Κάστρου, συμπεριλαμβανομένου και του άνω οχυρωματικού περιβόλου, θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η παράσταση αρχίζει Εντελώς παρανοϊκά »