Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 12:15

Μπαγιάν και πιάνο

«Αχαρτογράφητα νερά» έχει τίτλο η μουσική βραδιά που θα παρουσιάσουν στο άλσος της Ελεήστριας στην Κορώνη, η Άρτεμις Βαβάτσικα και ο Γιάννης Σύμκο. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 μ.μ...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από Ελλάδα, Ρωσία, Αργεντινή, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία και Γαλλία, με παλιές και νέες συνθέσεις.
Είσοδος: 10 και 7 ευρώ, δωρεάν για νέους κάτω των 18 
Προπώληση: κατάστημα Αλντεμπαράν
Διοργάνωση: Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης

Άρτεμις Βαβάτσικα μπαγιάν (ακορντεόν κοντσέρτου ή κλασικό ακορντεόν)
Η Άρτεμις Βαβάτσικα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1995. Αποφοίτησε από το Ωδείο Athenaeum της Αθήνας τον Ιανουάριο του 2012 με βαθμό Άριστα Παμψηφεί στο διπλωματικό της ρεσιτάλ. Σπουδάζει στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη ειδίκευσης του Ακκορντεόν με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Ράπτη. Έχει σημειώσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ και συναυλίες, τόσο σε σολιστικό, όσο και σε επίπεδο συνόλου (Φεστιβάλ Ακκορντεόν Σύρου, Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Κιλκίς κ.α.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής και σύγχρονης μουσικής με τον Claudio Jacomucci και παραδοσιακής μουσικής με τον Σταμάτη Πασόπουλο.

Γιάννης Σύμκο πιάνο
Γεννήθηκε στον Καναδά το 1996. Σήμερα σπουδάζει Πιάνο στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τάξη του Ιγκόρ Πέτριν και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με καθηγητή το Στάθη Γυφτάκη. Με τον ίδιο καθηγητή έλαβε Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα το 2013. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της Ακαδημίας Πιάνου Πόρος 2014 και 2015 συνέπραξε ως σολίστ με τη Sinfonietta Αθηνών. Επιπροσθέτως, έχει εμφανιστεί με τη συμφωνική ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Τον περασμένο Σεμπτέμβρη ηχογράφησε μια σειρά έργων για πιάνο του Στάθη Γυφτάκη. Έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς: Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα 2014 (Α' Βραβείο), «Φίλωνας» 2013 (Α' Βραβείο και χρηματικό έπαθλο), Διαγωνισμός Chopin του «Dionysia Trust» 2012 (Α' Βραβείο), ενώ του απονεμήθηκε υποτροφία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για τα έτη 2013-2015.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εργαστήριο μελωδών Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες »