Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 21:00

Soylent Green στη Μεσσήνη

Soylent Green στη Μεσσήνη

Η κινηματογραφική ταινία «Soylent Green» προβάλλεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Λύκειο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των σχετικών δράσεων που υλοποιεί ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου...

Η προβολή ξεκινά στις 7.30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Soylent Green - 1973
Διάρκεια 1.35'
Υπόθεση: Το έτος 2022 οι άνθρωποι είναι ακόμα οι ίδιοι. Θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν. Και θέλουν το Soylent Green.
Γυρισμένο το 1973 από τον έμπειρο Richard Fleischer, το Soylent Green είναι ίσως μια πιο ανατριχιαστική εικόνα της Αποκάλυψης.
Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 2022, με την πόλη να έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια πληθυσμό (εκ των οποίων τα 20 άνεργοι). Ο υπερπληθυσμός έχει εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους της γης και η τροφή είναι σπανιότατη. Η βάση της διατροφής των μαζών είναι τα προϊόντα της εταιρείας Soylent: Soylent Red και Soylent Yellow, «high energy vegetable concentrate» αλλά και το καινούργιο δημοφιλέστατο Soylent Green, «the miracle food from high energy plankton, gathered from the oceans of the world» - το οποίο όμως βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στην αγορά. Όταν ένα από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας Soylent (Joseph Cotten) βρεθεί δολοφονημένο, ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Θορν (Charlton Heston) καλείται να λύσει το μυστήριο, σε μια έρευνα που θα τον οδηγήσει να μάθει πολύ περισσότερα απ’ όσα πρέπει.