Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 00:02

Ο άνθρωπος της Γης

Τον “Άνθρωπο της Γης” του Ρίτσαρτν Σένκμαν θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας το αφιέρωμά της στις ταινίες δωματίου...

“O Τζον Όλντμαν - καθηγητής ανθρωπολογίας - έχει ηλικία 14.000 περίπου ετών, γεννήθηκε στην αυγή της Λίθινης Εποχής και έχει σταματήσει να ...γερνάει από τα πρώτα 33 χρόνια της ζωής του! Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, που συγκεντρώνει πολλές ιδιαιτερότητες.
Η ταινία είναι γυρισμένη στο σαλόνι ενός σπιτιού, είναι ίσως ή πιο «σκέτη» ταινία επιστημονικής φαντασίας, χωρίς εφέ, χωρίς φουτουριστικά σκηνικά, χωρίς εξωγήινους ή διαστημόπλοια, ο προϋπολογισμός της σχεδόν μηδενικός και σήμερα που έχει πάρει τη θέση που της αξίζει, θεωρείται μια από τις πιο αδικημένες ταινίες του σύγχρονου σινεμά.
Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Jerome Bixby, δημιουργός των θρυλικών και πλέον cult τηλεοπτικών σειρών Star Trek και Twilight Zone, ενώ ο Schenkman με καθηλωτική μαεστρία το μετατρέπει σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, με μοναδικό του όπλο τους ηθοποιούς και τους - με μαθηματική ακρίβεια - δομημένους διαλόγους, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα θεμελιώδη «πιστεύω» της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ταινία, παρά τις επίμονες προσπάθειες για δύο ολόκληρα χρόνια, δεν βρήκε ποτέ διανομή. Ο σκηνοθέτης, θέλοντας να πάρει "το αίμα του πίσω" ανάρτησε την ταινία του στο internet, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές ρεύμα και μέσα σε 8 μήνες η ταινία να έχει 2.500.000 "κατεβάσματα" και 1.000 και πλέον blogs γεμάτα από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πάνω σ' αυτήν. Μετά την απρόσμενη ιντερνετική επιτυχία της, κυκλοφόρησε επίσημα σε dvd και blu-ray.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - THE MAN FROM EARTH [2007]
Σκηνοθεσία: Richard Schenkman
Παίζουν: David Lee Smith, Tony Todd
Διάρκεια: 87 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα προβολής: 21:15
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φόβος Τα παιδιά φτιάχνουν στολίδια »