Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 09:48

“Μαγική” Παρασκευή στο “Βιβλιόπολις”

“Μαγικές” ιστορίες θα ακουστούν και αυτή την Παρασκευή το απόγευμα, στη Συντροφιά των Παραμυθιών του βιβλιοπωλείου “Βιβλιόπολις” της Δήμητρας Δημοπούλου. Η πρώτη για μικρότερα παιδιά και η δεύτερη για μεγαλύτερα. Επιμέλεια - αφήγηση: Έφη Αγγελοπούλου...

Μάγισσες γόμες
Της Νικολέτας της άρεσαν πολύ οι γόμες των συμμαθητριών της. Δε χόρταινε να τις κοιτάζει στο σπίτι της. Τις είχε πάρει χωρίς να ρωτήσει, αλλά θα τις επέστρεφε σύντομα. Όταν πήγε στο σχολείο, οι φίλες της δεν ήταν πια χαρούμενες. Και ήξερε πολύ καλά πως έφταιγε εκείνη γι’ αυτό. Δεν έπρεπε να το είχε κάνει, αλλά τη μάγεψαν... Ναι, για όλα έφταιγαν αυτές. Οι μάγισσες γόμες! Με θέμα τη συμπεριφορά σε συνάρτηση με τη σχολική ζωή, αυτό το παραμύθι πραγματεύεται ένα θέμα ευαίσθητο, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, όπως μια μικρή κλεψιά. Πώς δηλαδή πρέπει να το αντιμετωπίσουν γονείς και εκπαιδευτικοί.
Κείμενο: Βασίλης Κουτσιαρής
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδόσεις: Μίνωας
Για παιδιά από 4 ετών έως 6 (και Πρώτης Δημοτικού)
Ώρα: 6.00 μ.μ.

Η νεράιδα μαγείρισσα
Σειρά "Μικρές Καληνύχτες"
Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο... Νάνοι και νεράιδες, δράκοι μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου και ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω... Μια μικρή άτακτη νεράιδα θα γίνει η επόμενη βασίλισσα του μαγεμένου δάσους. Τι μεγάλη τιμή! Όμως εκείνη έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Πώς θα βρει αυτό που θέλει πραγματικά στη ζωή; Τι θα συμβεί αν σταματήσει να είναι νεράιδα; Ένα μαγικό μαντήλι, ένας νεαρός εξερευνητής και πολλές συνταγές για μανιτάρια θα δείξουν στη μικρή νεράιδα το δρόμο της αγάπης και το μεγάλο κρυφό ταλέντο της.
Κείμενο: Λίνα Μουσιώνη
Εικόνες: Ζωή Λούρα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω
Ώρα: 7.15 μ.μ.

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα παιδιά φτιάχνουν στολίδια Shirley Valentine »