Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 13:31

Ο Άη Βασίλης πάει κομμωτήριο

Ο συγγραφέας Βαλάντης Παπαθανασίου θα βρίσκεται την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου, όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Άη Βασίλης πάει κομμωτήριο» (ένα θεατρικό για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά)...

Ο Άη-Βασίλης λαμβάνει γράμμα από ένα παιδάκι που ζει στην Ελλάδα την εποχή της οικονομικής κρίσης. Συγκινείται τόσο πολύ, που αποφασίζει να επισκεφθεί την Ελλάδα για να λύσει τα προβλήματα της οικογένειάς του, ώστε να περάσουν μια αξέχαστη Πρωτοχρονιά. Η παρουσία του Άη-Βασίλη στο κομμωτήριο της μητέρας του παιδιού συνοδεύεται από μια σειρά κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπου οι εκπλήξεις και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.
Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, όπου μέσα από τη σάτιρα παρουσιάζονται τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, σε σχέση με γεγονότα που ενδέχεται να συμβούν στη ζωή των περισσότερων παιδιών. Πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος και η απώλεια, η χρόνια αρρώστια, η μονογονεϊκότητα και οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας, η φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, η ανεργία και η φτώχεια, η μετανάστευση και ο ρατσισμός, η παιδική εργασία κ.ά. Προωθούνται με χιουμοριστικό και απλό τρόπο οι ιδέες της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα και της έκφρασης αλληλεγγύης, αποφεύγοντας την ηθικοδιδακτική διάθεση.
Το θεατρικό έργο είναι κατάλληλο για το ανέβασμα μιας σχολικής παράστασης, αλλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη για την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής υγείας. Για το λόγο αυτό, συνοδεύεται από έναν οδηγό με ιδέες διδασκαλίας και προτάσεις ανάπτυξης διαθεματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα νέα Δ.Ε.Π.Π.Σ. - Α.Π.Σ. για το δημοτικό σχολείο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υψηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης. 
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα για παιδιά από 4 έως 7 ετών

Από τις 7.15 έως τις 8.15 το βράδυ για παιδιά από 8 έως 13 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το σκασιαρχείο Χειμωνιάτικες ρολοδημιουργίες! »