Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 23:00

Γούντι Άλεν στη Λέσχη

Το «Ζέλιγκ» του Γούντι Άλεν θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματός της με θέμα τα «Ασπρόμαυρα καρέ»...

"Το Ζέλιγκ είναι ένα ασπρόμαυρο ψευδοντοκιμαντέρ (mockumentary) που αφηγείται τη ζωή του Leonard Zelig (Woody Allen), ενός αλλόκοτου ανθρώπου που είχε την ικανότητα να μετατρέπει το χαρακτήρα του ανάλογα με τα άτομα που τον περιβάλλουν, ένα είδος ανθρώπου - χαμαιλέων. Αμέσως γίνεται διάσημος και προκαλεί το ενδιαφέρον της ψυχιατρικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων και η Δρ Eudora Fletcher (Mia Farrow).
Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο 1920-1930, όπου ο Ζέλιγκ, χρησιμοποιώντας τη μοναδική του ιδιότητα, μπλέκει σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου. Χρησιμοποιώντας υλικό από τα μέσα εκείνης της περιόδου, κάμερες και τραγούδια της εποχής, αλλά και σύγχρονα μέσα, ο Allen καταφέρνει να ενσωματώσει την ιστορία του στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας εμφανίσεις από ιστορικά πρόσωπα, καθώς και συνεντεύξεις με σύγχρονους ακαδημαϊκούς, καταφέρνει να παρουσιάσει το φαινόμενο Ζέλιγκ σαν κάτι υπαρκτό και όχι φανταστικό.
Το Ζέλιγκ είχε αναδειχθεί ως η Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας καθώς και στα Bodil Awards της Δανίας. Επίσης, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Κινηματογραφίας και Καλύτερων Κοστουμιών, καθώς και για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Ηθοποιού για τον Allen".

ZELIG [1983]
Σκηνοθεσία: Woody Allen
Παίζουν: Woody Allen, Mia Farrow
Διάρκεια: 79 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα: 21:15
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα