Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 12:39

Ιστορίες για παιδιά

«Ο Καλόσαυρος» και «Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας» παρουσιάζονται αυτή την Παρασκευή το απόγευμα στη Συντροφιά των παραμυθιών του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις»...

Ο καλόσαυρος
Σ΄έναν κόσμο φανταστικό, όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν εξαφανιστεί, ένας νεαρός απατόσαυρος, ο Άρλο, χάνει τον πατέρα του την ώρα που οι δυο τους κυνηγούν ένα αγόρι των σπηλαίων. Ο ίδιος και το αγόρι πέφτουν σ' ένα ποτάμι και παρασύρονται μακριά. Στη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού της επιστροφής ο Άρλο και ο Σπόρος θα γίνουν φίλοι και θα αντιμετωπίσουν μαζί κινδύνους.
Ένα παραμύθι ταξίδι στον κόσμο της φιλίας αλλά και της ελπίδας, καθώς μας δείχνει πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω σε καμία δυσκολία και πως όλες οι δυσκολίες, ακόμα και οι συναισθηματικές ξεπερνιούνται. Γιατί σημασία έχει να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε.
Τα παιδιά παράλληλα με την αφήγηση του παραμυθιού θα παρακολουθήσουν σκηνές από την ομώνυμη ταινία και θα φτιάξουν τα δικά του πολύχρωμα δεινοσαυράκια!
Κείμενο: Σούζαν Φράνσις
Εικονογράφηση: Disney Storybook Art Team
Απόδοση στα ελληνικά: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ώρα: 6.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 ετών έως 6 (και Πρώτης Δημοτικού)

Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας
Η κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, μαθαίνει για τον ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη... μετακόμιση. Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στον διάσημο πίνακα "Η γέννηση της Αφροδίτης" του Μποτιτσέλι!
Σ' αυτό το ταξίδι τα παιδιά θα περιηγηθούν στη διάσημη πινακοθήκη της Φλωρεντίας, γνωρίζοντας ζωγράφους και ταυτόχρονα γνωρίζοντας καλύτερα την Ιταλία και την κουλτούρα της. Θα μάθουν για τέχνη, για ζωγράφους, για ιστορίες πινάκων και θα συνεχίσουν το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας!
Κείμενο: Ελπίδα Μηναδάκη
Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
Εκδόσεις Κέδρος
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω