Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 09:02

Η Αρχαιολόγος

Με την ταινία του Κίμωνα Τσακίρη «Η Αρχαιολόγος» πέφτει την Κυριακή το βράδυ στην Καλαμάτα η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου...

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κίμων Τσακίρης, που έγινε γνωστός με το ντοκιμαντέρ Sugartown - Οι Γαμπροί (2006), επιστρέφει με την “Αρχαιολόγο”, μια ταινία τεκμηρίωσης γύρω από την προσπάθεια της αρχαιoλόγου Γεωργίας Καραμήτρου να σώσει ό,τι μπορεί πριν χαθεί για πάντα στον βυθό μιας τεχνητής λίμνης στη Δυτική Μακεδονία.
Η βαθιά ανθρώπινη ματιά του σκηνοθέτη, η αξιοθαύμαστη στάση της πρωταγωνίστριας και η συγκινητική δέσμευσή της απέναντι σε αυτό που αναλαμβάνει και θεωρεί προσωπική της ευθύνη, συνθέτουν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.
Στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Για την Γεωργία Καραμήτρου, προϊσταμένη της Λ΄Εφορείας, που ανασκάπτει την περιοχή από τη δεκαετία του ’80, ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το 2012, ο χώρος θα μετατραπεί σε λίμνη από το υπό κατασκευή φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε.), το οποίο δύο τρεις μήνες πριν το τέλος του, βρίσκεται στην πιο αποδοτική του φάση.
Σενάριο, σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης
Παραγωγή: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Διάρκεια: 90 λεπτά

Προβολή: Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας "Θεόδωρος Αγγελόπουλος", 8.00 μ.μ.

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρκαδία Χαίρε Ιστορίες που φέρνουν τα πουλιά »