Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 00:18

Η συμμορία των πέντε

Αφιερωμένος σε ταινίες «Απάτης και ληστείας» είναι ο Φεβρουάριος για τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 4/2 με τη «Συμμορία των πέντε»...

«Η Συμμορία των Πέντε είναι μια θαυμάσια μαύρη κωμωδία που σατιρίζει την αγγλική συμπεριφορά. Μια συμμορία κλεφτών έχει μεταμφιεστεί σε μουσικό κουιντέτο και διαμένει στο αρχοντικό σπίτι της αθώας και εξαιρετικά ευπρεπούς γηραιάς κυρίας Katie Johnson. Αποφασίζουν να τη δολοφονήσουν όταν εκείνη ανακαλύπτει την πρόσφατη ληστεία τους και επιμένει να επιστρέψουν τη λεία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι κλέφτες δεν είναι και τόσο έντιμοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Και παρ' ότι δυσκολεύονται να σκοτώσουν τη γλυκιά γριούλα, δεν έχουν τέτοιου είδους αναστολές μεταξύ τους.
Η Συμμορία των πέντε λοιπόν είναι μια κωμική παραλλαγή του γνωστού θέματος της ανεπιτυχούς ληστείας. Συναρπάζει με τους χαρακτήρες της (η συμμορία περιλαμβάνει έναν σατανικό «εγκέφαλο», έναν σκληρό μιλιταριστή, έναν Ιταλό εκτελεστή, έναν κομπιναδόρο τεντιμπόι και έναν αγαθό εύσωμο άντρα) και υποδηλώνει ότι η μεταπολεμική Βρετανία έτρεφε υπερβολικό σεβασμό στις περασμένες εποχές και ήταν τόσο διασπασμένη στο εσωτερικό της, που δεν μπορούσε να μεταβεί στη σύγχρονη εποχή.
Η έγχρωμη φωτογραφία του Otto Heller και τα σκηνικά του Jim Morahan ενισχύουν την αίσθηση μιας κοινωνίας παγιδευμένης στο παρελθόν».

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ - THE LADYKILLERS [1955]
Σκηνοθεσία: Alexander Mackendrick
Παίζουν: Alec Guinness, Peter Sellers, Herbert Lom
Διάρκεια: 91 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα: 21:15
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νήματα του Χρόνου Πώς να σωπάσω »