Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 01:33

Πώς να σωπάσω

Η ταινία «Πως να σωπάσω» του Φιλιατρινού σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού προβάλλεται σήμερα Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου...

Στην επίσημη ιστοσελίδα του σκηνοθέτη σημειώνεται για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του:
«Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε έναν ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού.

Η αιτία για την οποία έγινε το ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ ήταν διότι επιθυμούσαμε όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην δημιουργία αυτής της ταινίας να εκφράσουμε τον προσωπικό μας λόγο, γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Είναι μια ταινία μηδαμινού προϋπολογισμού που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις, ανεξάρτητη. Ο σκοπός της είναι να προβληθεί όπου μπορεί, τόσο μέσα στην χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό προκειμένου να φανεί μια άλλη πραγματικότητα, απ' αυτήν που δείχνουν τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες στο εσωτερικό και τον δυσφημούν στο εξωτερικό. Το ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ είναι ταινία που δείχνει μια άλλη εικόνα του δημοκρατικού λαού μας που κάνει κάλεσμα πολιτισμού».

Διάρκεια: 97 λεπτά

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η συμμορία των πέντε Από το Λούβρο στη Μεσσήνη »