Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 18:44

Από την Πολυνησία στην Αφρική

Η πρώτη ιστορία είναι αφιερωμένη στα Δελφίνια και την Πολυνησία, η δεύτερη στα παιδιά της Αφρικής. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στη Συντροφιά των Παραμυθιών του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α...

Οι περιπέτειες του Ράιλι: Δελφίνια σε κίνδυνο
Μία ακόμα ταξιδιάρικη περιπέτεια του Ράιλι, γεμάτη μυστήριο, δράση και επιστημονικά στοιχεία! Ο Ράιλι ταξιδεύει στη Μουρέα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, με την ξαδέλφη του Άλις, τη θεία Μάρτα και τον επιστήμονα θείο Μαξ. Όλοι μαζί θα μελετήσουν τα δελφίνια, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της Πολυνησίας. Η αποστολή τους γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, όταν κάποια δελφίνια παγιδεύονται σε μια λιμνοθάλασσα. Ο Ράιλι, με τη βοήθεια του θείου Μαξ αλλά και ενός άλλου επιστήμονα, ειδικευμένου στα δελφίνια, ίσως μπορεί να τα σώσει. Θα τα καταφέρει;
Τα παιδιά θα μαγευτούν με τις εικόνες, που είναι συνδυασμός ζωγραφικής και φωτογραφίας, με τις επιστημονικές πληροφορίες και τις συγκλονιστικές περιπέτειες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Αυτή την Παρασκευή, θα παίξουν σαν τους κατοίκους της Πολυνησίας, θα μάθουν νέα ζώα και τις συνήθειες τους και θα φτιάξουν το δικό τους βυθό με άμμο και βοτσαλάκια από τον ίδιο τον Ειρηνικό Ωκεανό!
Κείμενο: ΛΑΜΡΙ ΑΜΑΝΤΑ & ΧΑΡΒΙΤΣ ΛΟΡΑ
Μετάφραση: Μοσχονά Αριάδνη
Εικονογράφηση: Μακιντάιρ Σάρα
Εκδόσεις Κέδρος
Ώρα: 6.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Τρεις παλάμες όλη η γη
Δυο κορίτσια της ίδιας ηλικίας μεγαλώνουν σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές συνθήκες. Η Χατζουαβή στη Γκάνα, η Άννα στην Ελλάδα. Και οι δυο ονειρεύονται να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τον κόσμο. Πόσο μεγάλη είναι η Γη και πόσο μικρή γίνεται όταν υπάρχει η αγάπη και αδελφοσύνη.
Αυτή την Παρασκευή τα παιδιά θα παίξουν και θα νιώσουν την έννοια της αδελφοσύνης, θα γνωρίσουν την Αφρική και τον πολιτισμό της, τις μουσικές της, τα παιχνίδια της και τον τρόπο που ζουν τα παιδιά εκεί, ενώ θα ενημερωθούν για το έργο της Actionaid. Η κατασκευή θα είναι ομαδική.
Τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου δίνονται για τους σκοπούς της Action Aid.
Κείμενο: Παπαγιάννη Μαρία
Εικονογράφηση: Καραστεργίου Απόστολος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διάλεξη για τον Πεντζίκη Παιχνίδια ανακύκλωσης »