Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 12:59

Μ' ένα βιβλίο ταξιδεύω...

«Η κυρία με τις καμήλες» και «Από τη Γη στη Σελήνη». Δύο υπέροχα βιβλία θα ταξιδέψουν τα παιδιά μέσα από τις σελίδες τους, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο καλαματιανό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά, 3Α. Στη Συντροφιά των Παραμυθιών...

Η κυρία με τις καμήλες
Όταν αναστενάζει η μικρή Λενιώ, κάτι μαγικό συμβαίνει: αμέσως βρίσκεται σε κόσμους αλλόκοτους κι αστείους, που την προφυλάσσουν από κάθε λύπη, μεγάλη ή μικρή. Έτσι συνέβη κι εκείνη τη μέρα στο σχολείο. "Αχ!" αναστέναξε η Λενιώ κι αμέσως μεταφέρθηκε στη μπλε έρημο με τις πενήντα εφτά καμήλες...
«Πενήντα εφτά καμήλες, η κάθε μία διαφορετική, με τη δική της προσωπικότητα! Από τη μπλε έρημο όπου ζουν, χάρη στη Λενιώ, ταξιδεύουν στην πόλη και δημιουργούν θαυμασμό! Όμως πώς από τη μία στιγμή στην άλλη η Λενιώ βρέθηκε στη μπλε έρημο και από που ήρθαν οι τόσες πολλές καμήλες; Όλοι μαζί κλείνουμε τα μάτια και ταξιδεύουμε κι εμείς παρέα με τη Λενιώ εκεί που ούτε οι μικρούτσικες λύπες δε μας φτάνουν! Παίζουμε, κάνουμε όνειρα και φτιάχνουμε μια από τις 57 καμήλες, την οποία ντύνουμε και σχεδιάζουμε όπως θέλουμε εμείς!».
Κείμενο: Μάρω Σφακιανοπούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Πατάκη
Ώρα: 6.00 - 7.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Από τη Γη στη Σελήνη
«Τί ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς... Ξέρω καλά τη δουλειά μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα ΄φτιαχνα καλύτερα απ' όλους...» Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα. Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!
«Συνεχίζοντας τα ταξίδια μας συντροφιά με τα «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ι. Βερν», γνωρίζουμε έναν άλλοτε οπλοποιό ο οποίος ανακαλύπτει πόσο καλός θα ήταν στη δουλειά του αν υπήρχαν ειρηνικά κανόνια!!! Η καταπληκτική εικονογράφηση ζωντανεύει το διαστημικό ταξίδι που έχει τον καλύτερο από όλους τους σκοπούς! Έτσι, φτιάχνουμε το κανόνι της ειρήνης για τη συντροφιά των παραμυθιών το οποίο γεμίζουμε με μηνύματα για να τα διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο και φυσικά στο διάστημα, μαθαίνουμε για τους αστερισμούς, για το ηλιακό σύστημα και γινόμαστε αστροναύτες στους δικούς μας πυραύλους που θα μας θυμίζουν για πάντα το πρώτο ειρηνικό ταξίδι του ανθρώπου. Τα «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ι. Βερν» είναι μια ευκαιρία για να έρθουμε κοντά στα βιβλία του Ιούλιου Βερν πιο παραμυθένια και χρωματιστά, πριν μεγαλώσουμε και τον γνωρίσουμε μέσα από τη δική του φαντασία και γραφή». 
Κείμενο: Παπαθεοδούλου Αντώνης 
Εικονογράφηση: Σαμαρτζή Ίρις 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος 
Ώρα: 7.15 - 8.15 
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κυνηγοί κεφαλών Υφαίνοντας στον αργαλειό »