Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Σοφία Νικολαΐδου “Καλά και σήμερα”

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Καλά και σήμερα» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στην Καλαμάτα ο Πολιτιστικός Αντίλογος, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της εφημερίδας «Ελευθερία», Γεωργούλη 26, στις 7.30 το απόγευμα...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο γιατρός και αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η ψυχολόγος Βάσω Σεραφείμ, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φώτης Κατσιμπούρης και η Σοφία Νικολαΐδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ανδρέας Ζαγάκος.

Η Σοφία Νικολαΐδου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014. Έκανε μαστεκτομή την 1η Οκτωβρίου και άρχισε χημειοθεραπεία στις 29 του ίδιου μήνα. Το βιβλίο αυτό είναι το χρονικό του καρκίνου στο δικό της στήθος, μια προσωπική συγκλονιστική κατάθεση. Έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2015, η συγγραφέας ταξίδεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πραγματοποίησε μια σειρά από ομιλίες και βιβλιοπαρουσιάσεις σε φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής, τη διοργάνωση των οποίων ανέλαβε το Onassis Foundation (New York). Αφορμή στάθηκε η έκδοση του μυθιστορήματος «Χορεύουν οι ελέφαντες» στις ΗΠΑ και τον αγγλόφωνο κόσμο.
Η κα Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της «Χορεύουν οι ελέφαντες» μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melville House. Το μυθιστόρημά της «Απόψε δεν έχουμε φίλους» μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kester Books, ενώ για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature 2010. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο γιος του Σαούλ Βιβλιοπαρουσίαση »