Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 11:40

Ο Χρήστος Ντανάκας στην Άνοιξη των Πλήκτρων

Με τον Χρήστο Ντανάκα ανοίγει φέτος στην Καλαμάτα η Άνοιξη των Πλήκτρων, ο κύκλος των ρεσιτάλ πιάνου που διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο και η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση «Φάρις». Η μουσική βραδιά θα δοθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 9.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο βραβευμένος Χρήστος Ντανάκας, ο οποίος ξεκίνησε μουσικές σπουδές στην Καλαμάτα και συνεχίζει στη Γερμανία, θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Νίκου Αστρινίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Μπραμς. Η είσοδος είναι ελεύθερη...

Βιογραφικό
Ο Χρήστος Ντανάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1991. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, αρχικά στο "Ωδείο Μεσσηνίας" και από το 2000 στο "Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας" με δασκάλα τη Νέλλη Σεμιτέκολο.
Το 2009 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ίδιο έτος συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο "Athenaeum" με δασκάλα τη Νέλλη Σεμιτέκολο, όπου το 2011 πήρε το δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί.
Το 2000 απέσπασε Α' Βραβείο και Αριστείο Διάκρισης στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Ταλέντα - Βραβεία Φίλωνα" και το 2004 το Γ' Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό. Το 2005 απέσπασε το Α' Βραβείο στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες (περιφέρεια Πελοποννήσου) του Υπουργείου Παιδείας. Το 2006 έλαβε το Γ' Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου "W.A. Mozart" που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Το 2012 έλαβε το Β' Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Μαρίας Χαιρογιώργου - Σιγάρα".
Το Μάρτιο του 2013 εισήχθη και συνεχίζει τις σπουδές του στο "Staatliche Hochschule für Musik Trossingen" της Γερμανίας με καθηγήτρια την Raluca Chifane - Wagenhäuser.
Τον Απρίλη του 2015 ηχογράφησε για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει δώσει ρεσιτάλ αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Ελβετίας.
Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους P. Nersessian, Y. Solomon, N. Akopian - Tamarina, J. Soriano, K. Sturrock, K. Ganev, G. Mishory κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρώσικη Κιβωτός Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες »