Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:45

H "Αόρατη αλυσίδα" στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Την «Αόρατη αλυσίδα» του Κουβανού Κάρλος Φερρέρα παρουσιάζει στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας η Μίνα Χειμώνα, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου. Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ...

Μία ηθοποιός υποδύεται τρεις ρόλους, σ’ έναν αφαιρετικό χώρο, όπου ο χρόνος και ο τόπος μπερδεύονται και ταξιδεύουν από το πραγματικό στο φανταστικό και από το παρόν, στο παρελθόν και το μέλλον.
Τρεις αδελφές ζουν μαζί στο παλιό σπίτι της οικογένειας. Είναι τρίδυμες και μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό. Απομονωμένες η κάθε μια στον κόσμο της, αναπολούν, διεκδικούν, θυμώνουν, ονειρεύονται... μέσα από τρεις μονολόγους, περνώντας από την ευτυχία της φαντασίας, στην απελπισία της πραγματικότητας και της μοναξιάς. Η καθεμιά τους βιώνει διαφορετικά το σκοτεινό μυστικό της οικογένειας, που τις ενώνει σαν αόρατη αλυσίδα. Τι κρύβεται όμως πίσω από μια φαινομενικά συνηθισμένη ζωή; Πού βρίσκεται η ουσία που διαπερνά σαν υπόγειο ρεύμα, αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και αναδεικνύει ως πρωταρχική και ουσιώδη την εσωτερική διάσταση των πραγμάτων, άλλοτε με τραγικότητα και άλλοτε με χιούμορ;
H παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή και αποτελεί παραγωγή του θεατρικού οργανισμού Altera Pars.

Ο συγγραφέας
Ο Κάρλος Φερρέρα γεννήθηκε στην Κούβα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Instituto Superior Politécnico José Antonio Echevarría (ISPJAE) της Αβάνας. Γράφει κριτική για τον κινηματογράφο στην ιστοσελίδα YA.COM και αρθρογραφεί σε ισπανικά περιοδικά και εφημερίδες. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη και ασχολείται με τη σκηνοθεσία τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως "Ο μεγάλος αδελφός", "Ο μεγάλος αδελφός-εκδοχή VIP", " Το σπίτι της ζωής σου", "Αυτή η κουζίνα είναι μια κόλαση", "Οι τέσσερις στους τέσσερις", "Οι επιζήσαντες: Περιπέτεια στην Καραϊβική" και "Σούπερ Μοντέλο 2006". "Η αόρατη αλυσίδα" είναι το πρώτο θεατρικό του έργο. Παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη και στην Αργεντινή το 2009 και 2010-2011 αντίστοιχα, ενώ συνεχίζει ακόμα την πορεία του… Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Altera Pars» (2012). Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε πόλεις και νησιά της περιφέρειας και έχει φιλοξενηθεί σε φεστιβάλ καθώς και σε Δημοτικά περιφερειακά Θέατρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κάρλος Φερρέρα
Μετάφραση (από τα Ισπανικά): Μαρία Χατζηεμμανουήλ - Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Altera pars ομάδα
Σκηνογράφος: Έλενα Χριστούλη
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα
Μουσική / Σχεδιασμός Ήχων: Μάριος Αριστόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Τους ρόλους Όλγα / Ιρίνα / Μάσα ερμηνεύει η Μίνα Χειμώνα

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο / Ομαδικό

Πληροφορίες / κρατήσεις: 27210 82616, ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας