Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 16:16

Η Αμαλία Αρσένη στην Καλαμάτα με την παράσταση “Ερωφίλη project”

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ  
Ο έρωτας που δίνει ζωή και ο έρωτας που καταλήγει στην τραγωδία... Ο τραγικός έρωτας της Ερωφίλης και του Πανάρετου θα “ζωντανέψει” την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στο Κάστρο της Καλαμάτας, με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Αρσένη. Το αριστούργημα του Γεωργίου Χορτάτση, η “Ερωφίλη”, ξεκίνησε από την Κρήτη και παίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ως “Ερωφίλη project”, υποβάλλοντας το κοινό στην ιστορία που πραγματεύεται, καθώς το σκηνικό είναι πάντα φυσικό, σε κάστρα και άλλα οχυρωματικά έργα. Την Πέμπτη λοιπόν στο Κάστρο της πόλης θα αναβιώσει η συγκλονιστική ιστορία αγάπης της Ερωφίλης και του Πανάρετου…

Η Σταυρούλα Κεντιέ μίλησε με την Αμαλία Αρσένη για την “Ερωφίλη” και έκαναν τη συνέντευξη που ακολουθεί:

 

-Πώς μπήκε η Ερωφίλη στη ζωή σας;

Μέσα από μια σύμπτωση και μια συγκυρία γνώρισα τον σκηνοθέτη της παράστασης τον Θοδωρή Οικονομίδη και καταλάβαμε πως αγαπάμε τα ίδια πράγματα και θελουμε μέσω του θεάτρου να αναδείξουμε την παράδοση και την ελληνική γλώσσα. Έτσι διαλέξαμε την Ερωφίλη γιατί αναδεικνύει την ομορφια της κρητικής διαλέκτου και πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

 

-Παρουσιάζετε την παράσταση ΕΡΩΦΙΛΗ PROJECT σε κάστρα και φρούρια. Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείτε από το ένα φυσικό σκηνικό στο άλλο;

Είναι δύσκολο και συναμα όμορφο γιατί κάθε χώρος έχει τη δική του αύρα και ενέργεια. Κάθε τόπος είναι μια πρόκληση.

 

- Πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία της Ερωφίλης του Γ. Χορτάτση

Είναι το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα δύο νέων σε μια συντηρητική κοινωνία που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτα τους  και η εξουσία δεν τους το επιτρέπει.

 

-Ποιά ήταν η πρώτη σας σκηνική εμπειρία;

Έπαιξα πρώτη φορά επαγγελματικά το 2011 στο έργο Σταλερχοφ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Μια εξαιρετική εμπειρία που θυμάμαι με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

 

- Σχέδια για το μέλλον;

Η Ερωφίλη θα συνεχίσει το ταξίδι της και το χειμώνα. Και

Υστερα θα καταπιαστώ με ένα άλλο έργο σε άλλο ύφος σε μια συνεργασία που περιμένω με ανυπομονησία.