Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 11:25

Χρήστος Ζέρβας ο " δικός μας " Chef !

Είναι Chef που κατάφερε να μιλάνε γι΄αυτόν πολλές χώρες χάρη στις διακρίσεις και τα μετάλλια που παίρνει κάθε φορά στους διαγωνισμούς! Από Παγκόσμιους διαγωνισμούς που έχουν γίνει σε Ελλάδα, Τουρκία Πολωνία, Σουηδία, Φιλανδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία η συγκομιδή των μεταλλίων του ξεπερνά τα 50! Ένας ακόμη ξεχωριστός τίτλος, που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια και αδιάκοπο αγώνα και τον ανέβασε στην Ελληνική και Παγκόσμια Γαστρονομία, ήρθε να προστεθεί τον Μάιο με το "World Master Chefs Society" και ένα Αστέρι για το "Αστέρι" της Παγκόσμιας γαστρονομίας! Ένας τίτλος που μόνο δυο κατέχουν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα! Είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο Καλαματιανός Χρήστος Ζέρβας...


Τον προλάβαμε λίγες μέρες αφότου ήρθε Καλαμάτα από την Ζάκυνθο και πριν να ξαναφύγει αυτή την φορά για το εξωτερικό και μας μίλησε για την σεζόν και το καλοκαίρι του στην Ζάκυνθο καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια:

“Είχαμε μια επιτυχημένη σεζόν στον Όμιλο Diana Group Hotels με αποτέλεσμα την εκ νέου συνεργασία μας και για την επόμενη σεζόν, γιατί όταν έχεις μια πετυχημένη συνταγή δεν ρισκάρεις να την αλλάξεις. Είχα μια πολύ δημιουργική ομάδα και αυτό βοήθησε στο καθημερινό άψογο αποτέλεσμα που παρουσιάζαμε κάθε μέρα!! Δεξί μου χέρι ο Sous Chef Σακελλάρης Κοκκινίδης.


Πέρα από την καθημερινότητα που είχαμε στα ξενοδοχεία είχαμε και πολύ ευχάριστα διαλείμματα στις εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος που έλαβαν δράση στο νησί. Στο "Πρώτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων Ζακύνθου " στη Λαϊκή Αγορά Farmers Market Zante, είχα αναλάβει την παρουσίαση του! Μια πολύ όμορφη εμπειρία ομολογώ καθώς είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρκετούς, διαφορετικούς ανθρώπους και να δείξουμε στον κόσμο της Ζακύνθου, αλλά και στους τουρίστες που μας επισκέφτηκαν τις ξεχωριστές Ζακυνθινές γεύσεις!
Στην έκθεση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου με την στήριξη της Ομάδας παραγωγών αγροτικών προϊόντων Ζακύνθου, Farmers market Zante " είχα την τιμή να ξεναγήσω στον χώρο της έκθεσης τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Να συζητήσω μαζί του για την μοναδικότητα των προϊόντων και των τοπικών γεύσεων της Ζακύνθου”.

Ο Χρήστος Ζέρβας γράφει κιόλας για τη μαγειρική, το βιβλίο του "Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων" από τις εκδόσεις "Φύλατος" κυκλοφορεί και στα αγγλικά. Είναι στο δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας του και υπάρχει σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Μιλώντας μας για αυτό μας είπε: "Είναι ένας μίνι οδηγός με μερικές από τις καλύτερες συνταγές μου και πάει πάρα πολύ καλά. Πέρα όμως από το “Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων” έχει δρομολογηθεί και το επόμενο βιβλίο μου, μετά από την παρότρυνση πολλών φίλων που με πιέζουν για ένα ακόμα. Αν και πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για ένα δεύτερο παρόλα αυτά δεν ήθελα να χαλάσω χατίρια και σε εύλογο διάστημα θα το έχουμε στα χέρια μας και αυτό!"
Επίσης έχει  δική του στήλη στην εφημερίδα “Φωνή” στην οποία κάθε Δευτέρα προτείνει στους αναγνώστες και μια καινούργια συνταγή: "Είναι μια συνεργασία με την εφημερίδα "Φωνή" που έχει ξεκινήσει πάνω από μισό χρόνο και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία της!"
Ρωτώντας τον πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις συνταγές του, μας είπε: "Εκτός από το βιβλίο, μπορείτε και διαδικτυακά: Στο σαιτ czervas.gr, στη σελίδα στο Fb Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, που εκεί βλέπετε καθημερινά μια καινούργια συνταγή. Στο σαιτ της "Φωνής" στο Foninews.gr στην στήλη της Γαστρονομίας και στην κατηγορία "Συνταγές" για να δείτε όλες τις συνταγές που έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Φωνή" μέχρι σήμερα!”.

Πέρα από όλα αυτά προλαβαίνει να κάνει και γυρίσματα για την εκπομπή μαγειρικής του "Σε Χαμηλή Φωτιά" που έχει ξεκινήσει και παίζει κάθε Σάββατο στο Ionian Channel στις 7: 00 μ.μ. Όταν ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για το τι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό σε μια ακόμα εκπομπή μαγειρικής, ανέφερε: "Είναι μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο Ionian Channel λίγο διαφορετική! Είναι ένα τηλεοπτικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας, γεμάτο από αρώματα, γεύσεις, τόπους και ανθρώπους! Θα ανακαλύψουμε και θα αναπτύξουμε την μαγειρική! Θα μαγειρέψουμε παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες συνταγές! Θα δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και θα μάθουμε μυστικά και τεχνικές! Θα ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για να δούμε και να μάθουμε καινούργια πράγματα!". Μπορείτε να επισκέπτεστε και την σελίδα της εκπομπής στο fb Σε Χαμηλή Φωτιά και να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα που αφορούν την εκπομπή!
Είναι υπεύθυνος στη γνωστή αλυσίδα εστιατορίων "Restaurant Yiamas" στην Ρουμανία όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες: “Επισκέφθηκα τα εστιατόρια Yiamas σε Βουκουρέστι, Κλουζ Να Πόκα, Τιμισοάρα, Μπράσοφτ και Άλμπα Ιούλια για να κάνω τις αλλαγές στο μενού καθώς και προγραμματίσαμε το μενού για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Παραβρέθηκα στις εκδηλώσεις στην Άλμπα Ιούλια για τα 100 χρόνια από την Ημέρα της Μεγάλης Ένωσης (την 1η Δεκεμβρίου του 1918 των Ρουμάνων της Τρανσυλβανίας και της Ουγγαρίας, που αποφάσισε ομόφωνα την:«Ένωση όλων των Ρουμάνων και όλων των περιοχών που κατοικούνται από εκείνους με τη Ρουμανία». Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε και ως Εθνική Εορτή της Ρουμανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το Δεκέμβριο του 1989.
Μετά σειρά θα έχουν οι διαγωνισμοί που θα πάρω μέρος σε Ρουμανία, Βιέννη, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο και θα γυρίσω και πάλι Ρουμανία για τον τελευταίο διαγωνισμό. Κατά την διάρκεια των διαγωνισμών θα γίνονται παράλληλα και τα γυρίσματα για την εκπομπή.
Και τον Μάρτιο θα ξαναγυρίσω στην Ζάκυνθο για να ετοιμαστούμε για την σεζόν του 2019!
Εμείς τελειώνοντας θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τον πολύτιμο χρόνο του που μας αφιέρωσε και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!