Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 12:43

Δημήτρης Μπουραντάς: “Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας”

Συνέντευξη στη Μαρία Νίκα
Τι σχέση έχουν οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το σύγχρονο μάνατζμεντ; Που “κολλάει” o Νίτσε, ο Καμύ και ο Γκάντι με την “οργάνωση και διοίκηση”, την επιχειρηματικότητα και τα στελέχη επιχειρήσεων; Τι σημαίνει “αυτομάνατζμεντ”; Για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερα, θα μιλήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς...

Η διάλεξη θα δοθεί στις 7.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”, στο πλαίσιο του 3ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου. Μια γεύση από τα όσα πρόκειται να παρουσιάσει μας έδωσε ο κ. Μπουραντάς, μιλώντας στην Kalamata Journal…

Στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας τι θα παρουσιάσετε;
Θα είναι μια ομιλία περίπου μιας ώρας, για τις θεμελιώδεις νοημοσύνες που είναι σε όλους μας αναγκαίες προκειμένου να κάνουμε καλές επιλογές και να τις υλοποιούμε αποτελεσματικά, ώστε να επιτυγχάνουμε αυτά που επιθυμούμε στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Μια διάλεξη με παραδείγματα, μεταφορές, ακόμη και με ανέκδοτα, για να μείνουν στους ανθρώπους. Ιδέες για να κάνουν πιο αποτελεσματικά τα πράγματα, ώστε να ζήσουν λίγο καλύτερα, χωρίς να έχω συνταγές.

Αυτό λέγεται “μάνατζμεντ”;
Είναι οι απαραίτητες “νοημοσύνες”, αρετές προκειμένου να κάνουμε αποτελεσματικό μάνατζμεντ και στο προσωπικό μας επίπεδο, αυτομάνατζμεντ, αλλά και σε μια επιχείρηση.

Αφορμή για το θέμα είναι το καινούργιο σας βιβλίο «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ» (εκδ. Πατάκη);
Ναι, είναι ένα βιβλίο που αφορά την προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα, δηλαδή πώς θα κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μας ζωή. Βέβαια δεν πρόκειται για φιλοσοφική ανάλυση, ουσιαστικά χρησιμοποιεί εμπνευσμένες σύντομες κατανοητές και πολύ χρήσιμες ρήσεις φιλοσόφων. Για παράδειγμα, στην ανθεκτικότητα που την έχουμε ανάγκη σήμερα, ο Νίτσε μας λέει «Ό,τι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς» ή ο Γκάντι «Κανείς δε μπορεί να μας πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας». Ταυτόχρονα, για κάθε ζήτημα, για κάθε ικανότητα, το βιβλίο εμπεριέχει και αυτοδιαγνωστικά ερωτηματολόγια, όπου ο καθένας μπορεί να δει, για παράδειγμα, πόση αυτοπεποίθηση διαθέτει, πόσο χειρίζεται σωστά το θυμό, τα συναισθήματά του, πόσο υλοποιεί με σχέδιο αυτά που θέλει να υλοποιήσει, πόσο συνεργάζεται σωστά. Ουσιαστικά όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να ζούμε καλά.

Προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Μπορούν να συνδυαστούν;
Θα το πω και στη διάλεξή μου. Δεν είμαι της άποψης «ή το ένα ή το άλλο», είμαι της άποψης του “Both and more”, δηλαδή “και τα δυο και περισσότερο”. Πιστεύω ότι αυτά μπορούν να ισορροπήσουν, αρκεί κανείς να έχει ξεκάθαρες αξίες. Και το βιβλίο δείχνει πώς οι αξίες προσδιορίζουν τις επιλογές μας και στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή. Το πώς θα ισορροπήσουμε είναι ένα ζήτημα επιλογών. Ο Αλμπέρ Καμύ έλεγε “Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας”. Κατά συνέπεια, για να κάνουμε σωστές επιλογές, προϋπόθεση είναι, ναι μεν να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας που είναι η λογική νοημοσύνη και δεν το χρησιμοποιούμε πολύ, αλλά να έχουμε και ξεκάθαρες αξίες, γιατί αν δεν έχουμε ξεκάθαρες αξίες, μόνο κατά τύχη δεν θα μετανιώσουμε για τις επιλογές που θα κάνουμε στη ζωή μας. Συνταγές δεν υπάρχουν, αλλά αν έχουμε ξεκάθαρες αξίες μπορούμε να προσεγγίσουμε αρκετά το ζήτημα της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Το συναίσθημα υπάρχει σ’ αυτό το “μάνατζμεντ”;
Σαφέστατα. Ίσα ίσα στο μάνατζμεντ και στην ηγεσία, γιατί εκτός από “μάνατζμεντ” διδάσκω και “ηγεσία”, πολύ σημαντικό πράγμα είναι η κατανόηση - αυτό που λέμε συναισθηματική νοημοσύνη - των συναισθημάτων σου και των συναισθημάτων των άλλων, και να τα χειρίζεται σωστά για το κοινό καλό. Για παράδειγμα, στο βιβλίο υπάρχει αναφορά στο πως χειριζόμαστε το θυμό ή το συναίσθημα της μειωμένης αυτοπεποίθησης, άρα σαφέστατα τα συναισθήματα είναι πολύ σημαντικά. Γι’ αυτό και έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη ιστορία γύρω από τη “συναισθηματική νοημοσύνη”.

Σε μια εποχή μεγάλης κρίσης για την Ελλάδα διδάσκετε σε νέους ανθρώπους “μάνατζμεντ” και “ηγεσία”. Αισθάνεστε ότι προετοιμάζετε ανθρώπους για να φύγουν στο εξωτερικό;
Ναι, και το λέω ευθέως και στους προπτυχιακούς. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα είναι λίγες, υπάρχουν όμως κάποιες ευκαιρίες να σκεφτεί κανείς σε συνεργασία με άλλους, να φτιάξει μια δική του δουλειά, αυτό που λέμε μικροεπιχειρηματικότητα. Αν δε μπορεί να το κάνει αυτό, οι ευκαιρίες εξαρτημένης εργασίας στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα είναι πολύ λίγες. Αν δε μπορούν να κάνουν κάτι σε αυτόν το δύσκολο καιρό, έτσι όπως μας έφτασαν εδώ πέρα, τότε η άλλη λύση είναι να φύγoυν έξω και δεν είναι κακό να φύγει έξω κανείς, προκειμένου να κάθεται εδώ και να ζει σε μια κατάθλιψη, μια μιζέρια. Γιατί όταν είσαι άνεργος δεν είναι μόνο το οικονομικό, έχεις αρνητικά συναισθήματα, στεναχώρια, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή σου μειώνονται.

*Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων αρκετά έχουν γίνει best seller