Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:38

Ο Μεσσηνιακός κάμπος από ψηλά, αξέχαστη εμπειρία για τους περιηγητές του Ευκλή

Υπέροχη αίσθηση ένιωσαν οι περιηγητές του Ευκλή, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή ανέβηκαν στο Ενετικό Κάστρο του Πηδήματος και απόλαυσαν τη μοναδική θέα του μεσσηνιακού κάμπου…

Ο Ευκλής καταγράφει αυτή την εμπειρία ως εξής: “Οι ομορφιές της Μεσσηνίας είναι αρκετές και είναι δίπλα από την πόλη μας.

-Οι περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' μια φορά τον μήνα εντάσσουν στο πρόγραμμά τους εξόρμηση στο Νομό μας, για να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές και να  γνωρίσουν τα χωριά μας.

Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου προσκαλεσμένοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος ανέβηκαν και περπάτησαν στο καθαρισμένο νέο μονοπάτι προς το Ενετικό Κάστρο του Πηδήματος.

Η θέα από ψηλά στον Μεσσηνιακό κάμπο ήταν απίστευτη, όπως μας είπαν οι συμμετέχοντες, οι πενήντα Καλαματιανοί απόλαυσαν την κυκλική διαδρομή των 5800 χλμ. παρέα με τους ντόπιους κατοίκους.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με φαγοπότι και χορό στην τοπική ταβέρνα ''Ο Μένης'', όμως δεν παρέλειψαν το καφεδάκι τους να το πιούν στην Κεντρική Πλατεία στο μοναδικό καφενείο του Ιωάννη Καννελόπουλου.

Η πρόεδρος του Ευκλή, Ελένη Οικονομοπούλου, ευχαριστεί θερμά όλους τους φυσιολάτρες, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος, την πρόεδρό του Βασιλική Πουλοπούλου, τα μέλη του συλλόγου και τον ντόπιο οδηγό της εξόρμησης Δημήτριο Τσίμπουρη για την άψογη φιλοξενία και για τα κεράσματα.

Η επόμενη εξόρμηση είναι προγραμματισμένη για τα καλντερίμια της Μάνης στις 23 Φεβρουαρίου από την Μηλέα έως το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικολάου”.