Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Δεν έχει συμφιλιωθεί η δημοτική αρχή με την απήχηση του Κοινωνικού Ιατρείου

Δεν έχει συμφιλιωθεί η δημοτική αρχή με την απήχηση του Κοινωνικού Ιατρείου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Κομματική ιστορία» χαρακτήρισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας, ενώ ο πρόεδρος του «Διοκλή», Παύλος Μπουζιάνης, μίλησε για «καπέλωμα» από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ!...

 

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Μπούχαλη, η πρόταση του ακτινολόγου Αντώνη Νικολόπουλου, που έχει συνταξιοδοτηθεί, για τη δωρεά του υπερηχοτομογράφου του στο Δημοτικό Ιατρείο της Καλαμάτας και για την απόφασή του να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Δημοτικό Ιατρείο, για την εκτίμηση της κατάστασης ασθενών.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, πρότεινε στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να παροτρύνουν τον δωρητή να προσφέρει τον υπερηχοτομογράφο του και τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το Δημοτικό Ιατρείο, στο οποίο, πρόσθεσε, η βασικότερη υπηρεσία που παρέχεται είναι η συνταγογράφηση.
Ωστόσο, ο Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε στο Δημήτρη Φαββατά ότι το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια «καθαρά κομματική ιστορία», προσθέτοντας ότι αυτά έχουν αναφερθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Παύλος Μπουζιάνης μίλησε για ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν χωρίς όμως να τους καπελώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ.
Πάντως η αποδοχή της δωρεάς προς το Δημοτικό Ιατρείο εγκρίθηκε ομόφωνα και επιπλέον αποφασίστηκε να σταλεί στον δωρητή ευχαριστήρια επιστολή, ενώ θα γίνει σχετική καταχώρηση και στον Τύπο.
Τέλος επισημαίνεται ότι ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, υπογράμμισε ότι η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κρατώντας αποστάσεις και από το Δημοτικό και από το Κοινωνικό Ιατρείο.
Στ.Μ.