Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 11:54

Μ.Χρυσομάλλης για Αναπτυξιακό: «Νομοσχέδιο που δίνει λύσεις»

ΒΟΥΛΗ
Ως το «νομοσχέδιο της κοινής λογικής» χαρακτήρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», απευθυνόμενος χθες (24/10) στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν από την ψήφιση του νέου νόμου…

 

Ένα νομοσχέδιο που δίνει λύσεις, όπως τόνισε, και «σταματά την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών, που έκαναν το ‘λάθος’ να θέλουν να επενδύσουν το υστέρημά τους στη χώρα τους».
Όπως είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας, «σε μια χώρα που οι άμεσες ξένες επενδύσεις αναλογούν στο 1,9% του ΑΕΠ κι έχουν μειωθεί πολύ περισσότερο από 60% τη τελευταία δεκαετία, οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις για να μπουν οι βάσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την κανονικότητα της, ειδικά έπειτα από 4,5 χρόνια ιδεοληπτικών πολιτικών της παράταιρης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Στη συνέχεια, ο  Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι «αντιβαίνει στην κοινή λογική σε μία τέτοια χώρα, όπως η Ελλάδα, να λιμνάζουν 2.500 επενδυτικά σχέδια επί χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες προς έγκριση ολοκλήρωσης. Αυτά απελευθερώνουμε με το νομοσχέδιο. Επενδυτικά σχέδια, που σημαίνουν δουλειές, έσοδα για το κράτος, ανάπτυξη. Επενδυτικά σχέδια που δεν αφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε ολιγάρχες, ούτε βέβαια έχουν στον πυρήνα τους την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο η χώρα «κάνει το βήμα προς την ορθή εποπτική, επιτελική λειτουργία του κράτους», αντιμετωπίζεται «η ‘Λερναία Ύδρα’ της γραφειοκρατίας, που κοστίζει και χρόνο και χρήμα στους συμπολίτες μας επενδυτές, επιταχύνεται η δικαστική διαδικασία με την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων και άλλων εγγράφων στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ, αντιμετωπίζεται δραστικά η τεράστια καθυστέρηση των δημοσίων υπηρεσιών να απαντούν σε επενδυτικά αιτήματα».
Καθυστέρηση, πρόσθεσε, «που συνεπάγεται ταυτόχρονα καθυστέρηση στη λειτουργία της αγοράς, στην καταβολή αμοιβών, στην κίνηση του χρήματος γενικότερα». Χαρακτήρισε, δε, «απολύτως αναγκαία την καθιέρωση του ενιαίου ψηφιακού χάρτη, που θα ξεκαθαρίσει το τί επιτρέπεται και πού, για όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και θα λυτρώσει επενδυτές, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες από τον σισύφειο και συχνά μάταιο μαραθώνιο επισκέψεων σε υπηρεσίες και υπουργεία, προκειμένου να διευκρινίσουν τις περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές, πολεοδομικές ή άλλες δεσμεύσεις των ακινήτων τους».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου στον τομέα της εργασίας είναι μακρυά από ιδεοληπτικές συμπληγάδες, όπως θέλουν να μας πουν οι κύριοι της Αντιπολίτευσης, κι έχουν στον πυρήνα τους την κοινή λογική».
Και πρόσθεσε: «Γιατί είναι κοινή λογική η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και η θεσμοθέτηση κινήτρων για την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων και όχι τη μερική, που άνθησε επί των ημερών σας, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού και των κοινωνικών αξιών, που αυτός πρεσβεύει, ενισχύει και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν συμβιβάζεται με λογικές εργασιακού μεσαίωνα και καταστρατήγησης των κανόνων και υποχρεώσεων των κοινωνικών εταίρων».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι για τη ΝΔ, «ο στόχος είναι ένας: Καλά αμειβόμενες δουλειές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες και η μερική απασχόληση δεν εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο. Αντίθετα, κρατάει σε ομηρία τα όνειρα των νέων αυτής της χώρας. Επομένως, κάθε κίνητρο προς την πλήρη απασχόληση είναι η ελπίδα κάθε νέου για την επίτευξη των ονείρων του», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του κ. Χρυσομάλλη, στο κανάλι του στο youtube: https://youtu.be/Awa8aTQNYXM​