Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 12:30

Π.Μαντάς για Αναπτυξιακό: «Ισχυρή βάση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα»

ΒΟΥΛΗ
«Ισχυρή βάση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες, (24/10) λίγο πριν από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από ΝΔ και Ελληνική Λύση...

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μαντάς, «δεν συζητούμε για τα πρωτοποριακά και τα καινοτόμα, αλλά για τα αυτονόητα, τα καθημερινά και τα απλά», ενώ το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο «κάνει δύο βασικά πράγματα: Πρώτον, επιταχύνει τις διαδικασίες και βοηθά τους επενδυτές να προσπεράσουν ένα σωρό αχρείαστα εμπόδια. Και δεύτερον, αντιμετωπίζει θεσμικές και δομικές αδυναμίες και παθογένειες που λειτουργούσαν έως σήμερα αποτρεπτικά για τις επενδύσεις. Που έδιωχναν τον πλούτο μακριά από την χώρα και τον έστρεφαν προς άλλους, ευνοϊκότερους προορισμούς», μιας και «με ευχολόγια και ρητορική περασμένων δεκαετιών, κανένας δεν θα επενδύσει σε αυτόν τον τόπο».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική προς την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «όχι μόνο εσείς [ο ΣΥΡΙΖΑ] ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά, όχι μόνο αποσταθεροποιήσατε την πορεία ανάκαμψης της χώρας, αλλά όπως είπατε κι από μόνοι σας, ήσασταν εντελώς ανέτοιμοι γι’ αυτό που θα επακολουθούσε». Ο κ. Μαντάς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδήγησε την χώρα «στην ανύπαρκτη ανάπτυξη, στο τέλμα, την στασιμότητα και την ακινησία. […]Ήσασταν ο ορισμός της αντι-μεταρρύθμισης στην οικονομία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, τα εργασιακά».

Αναφερόμενος στους στόχους του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, ο Περικλής Μαντάς έκανε λόγο για «άρση πολλαπλών επενδυτικών εμποδίων, περιορισμό της αχρείαστης γραφειοκρατίας και απλούστευση της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αδειοδότησης, εκσυγχρονισμό του θεσμικού και νομικού πλαισίου που αφορά στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, διαφάνεια στην αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων και συνδικαλιστικών φορέων, παροχή κινήτρων για την δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαντάς υπερασπίστηκε τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου αναφορικά με την κατάργηση του συστήματος βαθμών όχλησης, την κατάρτιση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη στον οποίο θα περιλαμβάνεται όλη η απαραίτητη πληροφόρηση για τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, κλπ., την ενίσχυση της αδειοδοτικής διαδικασίας μέσω της συμμετοχής ιδιωτών ορκωτών λογιστών, τα μέτρα καταπολέμησης της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, καθώς και τα μέτρα διαφάνειας των συνδικαλιστικών φορέων.

Όπως είπε ο κ. Μαντάς, το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες είναι: «ελάτε, όχι για να σας κάνουμε την ζωή δύσκολη, ούτε για να σας πάρουμε τις περιουσίες σας, ελάτε και θα σεβαστούμε τον χρόνο και το χρήμα σας, ελάτε να δημιουργήσετε, να κερδίσετε και να ωφεληθούμε όλοι από αυτό».

Κλείνοντας ο βουλευτής της ΝΔ διαχώρισε την θέση του κόμματός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όλοι ζήσαμε την τετραετία της κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είδαμε τους πιο φλογερούς δήθεν επαναστάτες να μετατρέπονται στους καλύτερους εξυπηρετητές ξένων και εγχώριων συγκυριακών συμφερόντων», σε αντίθεση με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία, κατά τον κ. Μαντά, είπε «την αλήθεια στον ελληνικό λαό και με αυτήν ακριβώς την ατζέντα, αυτός μας ψήφισε», ενώ τόνισε ότι «θα αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη να αποκαταστήσουμε τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Περικλή Μαντά στην Βουλή, στο YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=vwLVepFYqzA