Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 18:38

Χαρίτσης: Το ασφαλιστικό της Ν.Δ. ευνοεί τους πλούσιους και επιβαρύνει το 85% των μη μισθωτών

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ 
Το 85% των μη μισθωτών θα πρέπει να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές αυξημένες κατά 20%, με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που σχεδίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, όπως προσθέτει, ένας με εισόδημα 7.800 ευρώ θα καταβάλλει τις ίδιες εισφορές με έναν με εισόδημα 50.000 ευρώ! Επιπλέον, αυτός με τα 7.800 ευρώ εισόδημα θα επιβαρυνθεί με 420 ευρώ σε σχέση με το σημερινό ασφαλιστικό, ενώ εκείνος με τα 50.000 ευρώ θα έχει ελάφρυνση 7.400 ευρώ το χρόνο!...

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Χαρίτσης προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με το ασφαλιστικό της Νέας Δημοκρατίας: “Η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε αλλαγές που επιβαρύνουν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων με μόνο στόχο την ενίσχυση μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το σύστημα των κλάσεων που συνεπάγεται αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% για το 85% των μη μισθωτών.

Πρόκειται για μια μεγάλη και αναίτια επιβάρυνση.

Συγκεκριμένα, κάποιος με ετήσιο εισόδημα 7.800 ευρώ θα καταβάλει τις ίδιες εισφορές με κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο πρώτος θα έχει ετήσια επιβάρυνση 420 ευρώ σε σχέση με σήμερα, ενώ ο δεύτερος θα έχει ελάφρυνση 7.400 ευρώ τον χρόνο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία οι συνταξιούχοι έλαβαν συνολικά 830 εκ. ευρώ.

Αντί της 13η σύνταξης, η Νέα Δημοκρατία προωθεί ένα μειωμένο «μέρισμα» για τους συνταξιούχους, το οποίο θα καταβάλλεται μόνο αν υπάρχει επαρκές υπερπλεόνασμα.

Οι καταστροφικές αυτές ρυθμίσεις γυρίζουν το ρολόι της χώρας προς τα πίσω.

Ναρκοθετούν ξανά το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε με θηριώδες έλλειμμα και κατάφερε με πολύ κόπο να το καταστήσει βιώσιμο.

Η Κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, επιλέγει να βοηθήσει τους ελάχιστους, σε βάρος των πολλών.

Σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Η κοινωνία δεν πρέπει και δεν μπορεί να πληρώσει την ιδεοληπτική προσήλωση της ΝΔ στην πολιτική της λιτότητας”.