Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 23:15

Χαρίτσης για ΔΕΗ: Αδιαφανής εκποίηση και εξυπηρέτηση ιδιωτικών ολιγοπωλίων

Η ΝΔ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ MANUAL  
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην αγόρευσή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και την ενέργεια. Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εκποιεί το δημόσιο συμφέρον στο χώρο της ενέργειας με αδιαφανείς διαδικασίες και για να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά συμφέροντα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σειρά κυβερνητικών επιλογών που τακτοποιούν κομματικούς ημετέρους, όπως ανέφερε ότι έγινε με τον διοικητή της ΕΥΠ, με τις επιλογές διοικητών σε νοσοκομεία κ.ά

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Αλέξη Χαρίτση, “το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ έρχεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες απαξίωσης και συκοφάντησης της επιχείρησης και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτικές που εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος ενέργειας και πρόσβαση σε όλους, πολίτες και επιχειρήσεις”, διεμήνυσε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. “Επιβεβαιώνει, ακόμη, την επιθυμία της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες και εν τέλει την πρόθεσή της  να εκποιήσει το δημόσιο συμφέρον στο χώρο της ενέργειας”, υπογράμμισε.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι το ν/σ απηχεί “αντεργατικό μένος” εκ μέρους της κυβέρνησης με τη δια του νόμου κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας στη ΔΕΗ, αλλά και “επαναφορά στο καθεστώς των ρουσφετολογικών προσλήψεων”. “Η οπισθοδρόμηση αυτή προκύπτει σε κάθε σας βήμα μέχρι σήμερα είτε πρόκειται για την εκ των υστέρων αλλαγή του νόμου ώστε ο εκλεχτός σας να μπορεί να ηγηθεί της ΕΥΠ, είτε πρόκειται για τις φωτογραφικές διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου όπου κρίνετε σκόπιμο να επιδοτείτε εταιρείες courrier, είτε πρόκειται για τη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων με παντελώς άσχετα με την υγεία κομματικά στελέχη και φίλους σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν έχετε πάρει κανένα μάθημα από την περιπέτεια στην οποία υποβάλατε τη χώρα και τους πολίτες». Επιπλέον άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη “για την επιλογή να ιδιωτικοποιήσει όχι μόνο τη ΔΕΠΑ, αλλά και τις άλλες ενεργειακές εταιρείες, τα δίκτυα της ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ”.

Τέλος, υπενθύμισε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διατηρήσει ισχυρή τη θέση του ελληνικού δημοσίου τόσο στη ΔΕΠΑ όσο και στις υπόλοιπες ενεργειακές εταιρίες, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ”, και κατέληξε: «Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος του δημόσιου συμφέροντος, της οικολογικής ανάπτυξης, της ενεργειακής αυτονομίας. Σας διαβεβαιώ, θα τον κρατήσουμε ανοιχτό κόντρα σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και επιχειρηματικά συμφέροντα! Αυτή είναι η δέσμευσή μας έναντι των πολιτών, των εργαζομένων, των νέων επιστημόνων, του μέλλοντος της χώρας»”.