Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 23:32

Μαντάς σε ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς γιγαντώσατε όλους τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ”

Αν δεν παρενέβε η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη ΔΕΗ, τότε η Επιχείρηση θα έσκαγε σαν ωρολογιακή βόμβα, συμπαρασύροντας τις τράπεζες και ολόκληρη την ελληνική οικονομία, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, στην ομιλία του στη Βουλή. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος με την πολιτική του οδήγησε τη ΔΕΗ σε αυτή την κατάσταση…

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μαντά, ο βουλευτής τοποθετήθηκε στη Βουλή ως εξής: «Ποια ήταν η πραγματική κατάσταση της ΔΕΗ; Είχε ή δεν είχε πρόβλημα ρευστότητας και βιωσιμότητας, όπως λένε οι ορκωτοί λογιστές; Γιατί άραγε δεκάδες εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας είναι φθηνότερες από την ΔΕΗ; Μα διότι έχουν ευνοηθεί τα μέγιστα από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε. Και ήρθε εδώ ο κ. Σκουρλέτης να μας πει για ιδιωτικά μονοπώλια. Όταν εσείς γιγαντώσατε όλους τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ. Και καταντήσατε την εταιρία να χάνει πελάτες, να χάνει χρηματιστηριακή αξία, να χάνει έσοδα».

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την στήριξη των ΑΠΕ. Ο κ. Μαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο ότι η ΔΕΗ αποτελούσε μια «ωρολογιακή βόμβα», η οποία αν αφηνόταν να σκάσει, θα συμπαρέσυρε τις τράπεζες και ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε ότι σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της ΔΕΗ, θα κινδύνευαν οι θέσεις εργασίας και θα αναγκαζόταν το κράτος να στηρίξει την επιχείρηση μέσω της φορολογίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης στήριξε το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΔΕΗ σε όλες τις πτυχές του  (διασφάλιση εργαζόμενων, αναδιοργάνωση της εταιρίας, προσέλκυση ικανών στελεχών, απομάκρυνση από τον κρατισμό, εθελούσιες έξοδοι), και τόνισε ότι ήδη αποδίδει καρπούς, όπως προκύπτει από τον τριπλασιασμό της χρηματιστηριακής αξίας της επιχείρησης το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει τον φόβο ανεύθυνα, όταν ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και ότι θα έπρεπε να στηρίξουν τις ΑΠΕ στην χώρα μας, τόσο για οικονομικούς, όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ν. Παππάς δεν μπορούν να μιλούν για πολιτικές συναλλαγές, όταν ο συγκυβερνήτης τους κ. Καμμένος τους εγκαλούσε ότι έταξαν στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέσεις στα ψηφοδέλτια, προκειμένου να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών”.