Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 00:12

Χρυσομάλλης σε ΣΥΡΙΖΑ: Φέρατε τη ΔΕΗ στα όρια του κλεισίματος

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδεοληψίες της έφερε τη ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας” υποστήριξε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Επιχείρηση, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος υπερασπίστηκε τόσο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και το σχέδιο της κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ…

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο του πολιτικού γραφείου του Μίλτου Χρυσομάλλη, ο βουλευτής Μεσσηνίας υποστήριξε: “«Προσπαθήσατε, για άλλη μία φορά – γιατί έτσι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τα δεδομένα και η πραγματικότητα δεν τον βολεύουν, αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την πραγματικότητα – να χτίσετε μία εικονική πραγματικότητα, λέγοντας ότι η ΔΕΗ ήταν μία χαρά και η κακή Κυβέρνηση της ΝΔ την καταστρέφει σε μόλις τέσσερις μήνες» σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ΔΕΗ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να συνεχίσει: «Λέτε και εμείς προκαλέσαμε ζημιές 542 εκατομμυρίων για το 2018 ή 600 εκατομμυρίων από τις δημοπρασίες των ΝΟΜΕ. Αν είναι δυνατόν! Ποιος κυβερνούσε; Επιμείνατε μάλιστα ότι δεν ήταν δική σας επιλογή τα ΝΟΜΕ, ότι αποτελούσε τάχα δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Δηλαδή, δεν διαπραγματευτήκατε εσείς το τρίτο μνημόνιο, κάποιος άλλος το διαπραγματεύτηκε! Ούτε είναι δικός σας ο Ν. 4389/2016! Κάποιος άλλος πάλι κυβερνούσε τότε!. 4,5 μήνες κυβερνά η ΝΔ και 4,5 χρόνια κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ακούμε μία κριτική λες και κυβερνά η ΝΔ 8 χρόνια και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 8 χρόνια στην αντιπολίτευση!».

Παρατήρησε μάλιστα ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος προσπάθησε να πείσει τη Βουλή, καταθέτοντας μάλιστα το κείμενο της 4ης Αξιολόγησης του 2014 ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήθελε, κατ’ εντολή της τρόικα να εφαρμόσει ταυτόχρονα και τα ΝΟΜΕ και να ιδιωτικοποιήσει τη μικρή ΔΕΗ και ότι ευτυχώς που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση και εφάρμοσε μόνο τα ΝΟΜΕ. «Είναι τα γνωστά ψεματάκια που χρησιμοποιείτε, προσπαθώντας να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Όμως, τη σχετική υποσημείωση στο κείμενο που κατέθεσε τη διάβασε ή ήθελε απλά να την αποσιωπήσει; Γιατί η συγκεκριμένη αναφέρει το αυτονόητο: “Τα ΝΟΜΕ θα καταργηθούν όταν η μικρή ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθεί”! Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση για να μην εφαρμόσει τα ΝΟΜΕ πήγε κατ’ ευθείαν στην ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, την οποία εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώσατε!».

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο έρχεται για να λύσει το πρόβλημα που μας κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με τις ιδεοληψίες της έφερε τη ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας και την ανάγκασε να πουλά ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους και έχοντας ζημία στους ανταγωνιστές της. «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η ιδιωτικοποίηση, που όχι απλά δεν παίρνεις ένα ευρώ, αλλά πληρώνεις τους ανταγωνιστές σου κιόλας για να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία» τόνισε.

«Διαφωνεί κανείς ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε οριακό σημείο; Διαφωνεί κανείς ότι έχει βρεθεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία; Εσείς βάλατε την Ernst & Young την άνοιξη και η έκθεση της ήταν σαφέστατη. Επί λέξει λέει: “Υπάρχει ουσιώδης αβεβαιότητα η οποία θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους”. Με απλά λόγια σας λέει ότι φέρατε τη ΔΕΗ στα όρια του κλεισίματος», παρατήρησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε να ανατάξει και να κάνει ξανά βιώσιμη τη ΔΕΗ και ήδη το πετυχαίνει. Αυτό δείχνει ο τριπλασιασμός της αξίας της μετοχής από το Μάιο μέχρι σήμερα αυτό εκτιμά και η Standard & Poor’s. «Εμείς ερχόμαστε με συγκεκριμένο σχέδιο για τη ΔΕΗ, τη διασώζουμε, την αναδιαρθρώνουμε και την εκσυγχρονίζουμε διοικητικά και τις δίνουμε τα εργαλεία εκείνα που έχει ανάγκη για να σταθεί στα πόδια της σε μια ανοικτή αγορά ενέργειας. Εσείς πάλι μας κουνάτε το δάκτυλο, γιατί επιλέγουμε οι νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ, να υπογράφουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως δηλαδή, υπογράφουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι που εργάζονται με αντίστοιχες συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Τι είναι αυτοί για σας; Παιδιά ενός κατώτερου θεού; Καλό είναι να αποκτήσετε επαφή με την αλήθεια, να αποκτήσετε επαφή με την πραγματικότητα. Έτσι και αλλιώς, θα κριθείτε ξανά για αυτό από τον ελληνικό λαό!» κατέληξε”.