Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:40

Χαρίτσης: Αντί για την κοινωνική πλειοψηφία η κυβέρνηση ευνοεί ένα πολύ μικρό κομμάτι του κόσμου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1-ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Ο ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τις αναφορές του περί λαθροεποικισμού της χώρας και το αν συμφωνεί με αυτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επίσης τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και της συρρίκνωσης του ποσοστού του πληθυσμού στο οποίο χορηγείται το κοινωνικό μέρισμα, ήταν το περιεχόμενο των τοποθετήσεων που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, στον Ant1, με τον Γιώργο Παπαδάκη…

Σημεία των αναφορών που έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης έχουν ως εξής: 

- Με τα χρήματα που βρήκε στα δημόσια ταμεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επέλεξε να ευνοήσει μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού και όχι την κοινωνική πλειοψηφία.

- Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών;

- Η ήπια αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, έχει δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας.

- Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία - Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διεκδίκησε την επιβολή τους.

- Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με το κοινωνικό μέρισμα περισσότερα από 3,5 εκ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση- Τότε η ΝΔ μιλούσε για ‘ελεημοσύνη’ και ‘ψίχουλα’ και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους.

- Με τα χρήματα που βρήκε στα δημόσια ταμεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επέλεξε να ευνοήσει μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού και όχι την κοινωνική πλειοψηφία.