Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 19:31

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Τρικάλων, γραμματέας ο Δημήτρης Καφαντάρης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκλέχτηκε σήμερα, όπως αναμενόταν, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο προεδρείο της οποίας εκλέχτηκε, ως γενικός γραμματέας, και ο Δημήτρης Καφαντάρης, πρώην δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και πρώην α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ…

Σημειώνεται ότι για την αναμενόμενη εκλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος έχει εκφράσει θετικές προσδοκίες, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό για τους ημιαστικούς και αγροτικούς Δήμους η εκλογή ως προέδρου της ΚΕΔΕ ενός δημάρχου έξω από το λεκανοπέδιο της Αττικής, διότι οι δήμαρχοι της περιφέρειας μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα πόσο διαφορετικά είναι τα προβλήματα μεταξύ των Δήμων του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας.

Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ εκλέχτηκε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης και β΄ Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας. 

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εκπροσωπεί το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, την Τοπική  Αυτοδιοίκηση που συνέβαλε τα μέγιστα στην περίοδο της κρίσης και κράτησε την κοινωνία όρθια».

«Δεν τα ξέρω όλα, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, αλλά έχω την τεράστια διάθεση να μάθω, με τη βοήθεια και σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους και με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που η σημερινή πραγματικότητα και τα ίδια τα προβλήματα υπαγορεύουν. Υπάρχει μεγάλος ζωτικός χώρος στη Δημόσια Διοίκηση, τον οποίο οι δήμοι, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να τον καταλάβουμε. 

Καταλαβαίνουμε ότι προκύπτουν καινούργια θέματα, μεταξύ αυτών και ο «Φιλόδημος», τα οποία θα μας απασχολήσουν. Όλοι μας καλούμαστε εκ των πραγμάτων να κάνουμε συνθέσεις, να προσθέσουμε απόψεις και όπου διαφωνούμε να το κάνουμε κόσμια. 

Είμαστε μαζί και συμπορευόμαστε χωρίς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δήμων. Αν ξεχωρίζαμε κάποιους αυτοί είναι οι μικροί δήμοι, που παλεύουν με δυσανάλογες με τους μεγάλους δυνατότητες και ευκαιρίες και τα 2/3 των νέων δημάρχων, που προέρχονται από αυτούς τους δήμους, και στους οποίους ως ΚΕΔΕ θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους».

Με αφορμή δε την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο κ. Παπαστεργίου κάλεσε τους αιρετούς «να αναλογιστούμε κατά πόσο οι πόλεις μας είναι προσβάσιμες και φιλικές απέναντι στα άτομα με αναπηρία».