Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 01:41

Χαρίτσης: “Οι υποσχέσεις της ΝΔ για επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς”

ΧΑΜΗΛΟ 20ΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας με την καταστροφική της πολιτική συρρίκνωσε ταυτόχρονα και το κοινωνικό μέρισμα αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετίας, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Τόνισε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι όχι μόνο οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται την περίοδο των γιορτών…

Ειδικότερα ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωση: “Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της για άλλη μια φορά. Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θυσιάζει τις δημόσιες επενδύσεις για να κάνει επιδοματική πολιτική μέσω του κοινωνικού μερίσματος.

Μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο διακυβέρνησης όμως πέτυχε το ακατόρθωτο:

Συρρίκνωσε ταυτόχρονα και το κοινωνικό μέρισμα, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια δικαιούχους, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις περικόπτοντας το ΠΔΕ κατά 1,1 δισ. ευρώ, κλείνοντας τη χρονιά με ιστορικό χαμηλό 20ετίας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως.

Χαμένοι αυτής της κυβερνητικής αποτυχίας;

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται.

Χαμένοι επίσης και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «μπουλντόζες», επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς.

Το μόνο που επαληθεύεται είναι ο λαϊκισμός και η ανικανότητά της”.