Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 13:08

Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων: “Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής”

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Ο Δήμος Αθηναίων, με δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζει και το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, όπως και τους υπόλοιπους δημάρχους της Μεσσηνίας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισε ψήφισμα με τίτλο “Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής”....

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων χαρακτηρίζεται “πρόκληση” η εισαγγελική πρόταση σχετικά με τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής και τονίζεται ότι αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ».

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.». 

Επίσης σημειώνεται στο ψήφισμα ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».  

Για το ψήφισμα αντέδρασε έντονα ο Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής της “Χρυσή Αυγή για την Αθήνα, απευθύνοντας ύβρεις και απειλές. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι είναι «τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα».