Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 14:43

Ένωση Συντακτών: Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους ειδικά αυτές τις στιγμές

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ 
Αυτούς που δεν αναλογίστηκαν την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αυτές τις κρίσιμες για τους πολίτες ημέρες και “προανήγγειλαν” με δημοσιεύματα χθες το βράδυ το θάνατο του νοσούντα από τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Πάτρας, καταδικάζει η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων…

Συγκεκριμένα η Ένωση Συντακτών ανακοίνωσε: “Με αφορμή δημοσιεύματα που «προανήγγειλαν» τον θάνατο του ασθενούς που νοσηλευόταν στο ΠΠΝΠ, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα ως απαράδεκτα και επικίνδυνα.

Ο σεβασμός της ζωής του κάθε συνανθρώπου μας και ειδικώς ο αγώνας που δίνουν οι ασθενείς, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθιστά απαραίτητη και αυτονόητη τη μέγιστη προσοχή στην μετάδοση ειδήσεων που τους αφορούν.

Οποιαδήποτε αναφορά στην εξέλιξη της πορείας της υγείας τους, χωρίς την επίκληση επίσημων στοιχείων ή δηλώσεων αρμοδίων φορέων, αποτελεί βαρύτατη παράβαση των αρχών δεοντολογίας. Ως εκ τούτου αποτελεί πειθαρχικώς ελέγξιμη συμπεριφορά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ειδικώς αυτές τις στιγμές. Και απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην παρασύρονται από προσπάθειες εντυπωσιασμού, αλλά να ενημερώνονται μόνο από επαγγελματίες δημοσιογράφους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία στέκονται στο ύψος της ευθύνης, όπως επιβάλλουν αυτές οι δύσκολες ώρες”.