Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 18:01

Χαρίτσης: Χιλιάδες πιστοί σήμερα στις εκκλησίες, η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει όλη την κοινωνία

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΗΜΙΜΕΤΡΑ 
Αντί για ημίμετρα, αποτέλεσμα μικροπολιτικής σκοπιμότητας, να πάρει η κυβέρνηση μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις εικόνες που μετέδωσε και η τηλεόραση με τους χιλιάδες πιστούς στις εκκλησίες...

Και σήμερα λοιπόν έγιναν κανονικά οι Λειτουργίες στις εκκλησίες της χώρας, ενώ η ΕΡΤ 2 μετέδωσε τη Λειτουργία και την Κοινωνία πλήθους πιστών στην εκκλησία του Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν. Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας. Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας.

Επισημαίνεται ότι παρά τα νέα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού σε αυτά δεν υπάρχει κάτι που να αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών. Όμως, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και «του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο».

Τέλος σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενδέχεται να επανεξεταστεί το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών.