Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 14:46

Ο Χαρίτσης για την κυβέρνηση: “Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος”

“Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ” 
Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όχι στο QE (ποσοτική χαλάρωση), όπως πανηγύριζε αρχικά η κυβέρνηση, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου το ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. “Αν ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου” σχολίασε επίσης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπήκε στο προσωρινό πρόγραμμα της Ε.Ε. επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την έβγαλε από το μνημόνιο…

Ειδικότερα ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: “Η ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου. Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE.

Και αυτό που οι επιτελείς δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν, είναι ότι αν η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα και δεν την εξαιρεί, είναι γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει ότι "λόγω δικών της χειρισμών μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα" καλό θα είναι να δει, πως μπορεί να αυξήσει το ανεπαρκές πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσε χθες.

Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες υγείας. Αυτά πρέπει να παρέχει ένα κοινωνικό κράτος. Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος στη χώρα”.