Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 19:49

Tα 800 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες είπε ο πρωθυπουργός

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 
Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων, των επαγγελματιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τρίτο του διάγγελμα για τον κορονοϊό. Είπε ότι ο μισθός των 800 ευρώ θα χορηγηθεί όχι μόνο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που σταμάτησαν τη λειτουργία τους με απόφαση του κράτους αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων, όπως επίσης θα χορηγηθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυταπασχολούμενος. Επίσης το κράτος, ανέφερε, θα καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προφανώς για την περίοδο που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις. Είπε ο πρωθυπουργός ότι το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά, ενώ έκτακτο δώρο Πάσχα θα χορηγηθεί στους ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, όπως είπε χαρακτηριστικά για το προσωπικό των νοσοκομείων, όπως και στους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία…

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα στηριχθούν συνολικά με 10 δισεκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι ο σπόρος της ανάπτυξης θα μείνει ζωντανός παρά την παρένθεση που βάζει η κατάσταση του κορονοϊού. 

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός απεύθυνε νέο κάλεσμα στον κόσμο να μείνει σπίτι. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει εφησυχασμό στη χώρα προκειμένου να μην βρεθεί στην ίδια κατάσταση.