Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 18:27

Τι ανοίγει από Δευτέρα, μένουν κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, δεν θα γίνουν φεστιβάλ, συναυλίες το καλοκαίρι

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 
Το σχέδιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης της καραντίνας παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, τονίζοντας ότι ο επίλογος της περιπέτειας δεν έχει φτάσει ακόμη και ότι η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα κρίνει την επιτυχία αυτής της αποκλιμάκωσης...

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 4 Μάη, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών, καταργούνται η γραπτή άδεια και τα SMS. Όμως για μετακινήσεις από εκτός νομού κατοικίας των πολιτών θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί της κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες τουλάχιστον. 

Επίσης από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους καταστήματα και υπηρεσίες, όπως βιβλιοπωλεία, επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών, τα ΚΤΕΟ, τα καταστήματα αθλητικών ειδών, τα κομμωτήρια με ραντεβού κ.ά

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα επαναλειτουργήσουν την άλλη Δευτέρα, 11 Μάη, εκτός όμως των εμπορικών κέντρων, που θα ανοίξουν την 1η Ιούνη. 

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες είπε ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μάη οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθούν τις θρησκευτικές τελετές, με αυστηρούς όμως κανόνες που θα τεθούν από την Εκκλησία και τους επιστήμονες. 

Τα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα ανοίξουν στις 11 Μάη και μετά από μία εβδομάδα θα ανοίξουν όλες οι Τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Σρ ό,τι αφορά όμως τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιούνη, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας. 

Επίσης την 1η Ιούνη θα ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. 

Πάντως, σε ό,τι αφορά τα Φεστιβάλ, τις μεγάλες συναθροίσεις, τις συναυλίες, τις αθλητικές διοργανώσεις με θεατές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι.